Kelne protestuotojai susirėmė su policija

Šeštadienį Vokietijos mieste Kelne prieš islamo plitimą nukreipta protesto akcija virto aršiais susirėmimais su policija. Įtampa kilo po to, kai Kelno gyventojai nusprendė sutrukdyti dešiniųjų radikalų eitynėms.

Kelno gyventojai norėjo gyva siena užkirsti kelią planuotam nacionalistų žygiui prieš mečetės statybas šiame mieste. Radikalai tikino, kad leisdama statyti įspūdingo dydžio statinį, miesto valdžia pataikauja imigrantams. Todėl rengdami eitynes jie planavo parodyti tokiam miesto valdžios sprendimui nepritarią.

Tačiau šiam žygiui pasipriešino kai kurie Kelno gyventojai. Pradžioje kilo susirėmimai tarp šio žygio rengėjų ir jo priešininkų, o paskui protestuotojai susirėmė ir su policija.

Demonstrantai užpuolė įtampą mėginusius nuslopinti pareigūnus. Jie mėtė į policininkus akmenis ir mėgino atimti jų ginklus. Pareigūnai neliko skolingi – prieš nepaklusniuosius buvo panaudotos guminės lazdos. Netrukus dešiniųjų radikalų protesto akcija buvo uždrausta – demonstrantams neleista rengti eitynių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių