Kelne prasidedant karnavalui sugriežtintas saugumas

  • Teksto dydis:

Kelno mieste kasmetinė karnavalo šventė ketvirtadienį prasidės sugriežtinto saugumo sąlygomis, siekiant užkirsti kelią seksualiniams užpuolimams, aptemdžiusiems Naujųjų metų sutiktuves ir įžiebusiems debatus dėl Vokietijos gebėjimo integruoti prieglobsčio ieškotojus.

Šio Vokietijos vakarinio miesto policijai sunkiai sekasi atkurti visuomenės pasitikėjimą, kuris smarkiai pašlijo paaiškėjus faktams, kad per Naujųjų sutiktuves šimtai moterų nukentėjo nuo įžūlių priekabiautojų, daugiausiai atvykėlių iš Šiaurės Afrikos ir arabų.

Dėl tos išpuolių bangos buvo pateikta apie tūkstantis skundų.

Dabar visų dėmesys sutelktas į savaitę truksiančias linksmybes, prasidedančias ketvirtadienį nuo „Weiberfastnacht“ (Moterų karnavalo dienos), kai tūkstančiai moterų, vilkinčių karnavalo kostiumus, išeis į gatves karpyti kaklaraiščių vyrams, tokiu būdu simboliškai atimdamos iš jų valdžią.

Vienu pagrindinių šventės renginių taps „Rožių pirmadienis“, kai bus surengtas paradas, kurio didžiulių platformų dekoracijos atspindi aktualiausius metų įvykius. Viena jų vaizduos vienišą kanclerę Angela Merkel, žvelgiančią į Europos Sąjungą, kai už jos nugaros jūroje skęsta pabėgėliai.

Vokietijos pareigūnai ėmėsi griežtų saugumo priemonių, siekdami užtikrinti, kad niekas nesugadintų linksmybių, kurios tęsis iki Pelenų trečiadienio – vasario 10-osios.

Ši šventė kasmet į Kelną, ketvirtą pagal dydį Vokietijos miestą, pritraukia apie 1,5 mln. žmonių.

„Šiame karnavale nebus vietos jokioms smurto apraiškoms, – įspėjo Kelno policijos vadovas Juergenas Mathiesas (Jurgenas Matysas). – Imsimės aktyvių veiksmų prieš visus, perlenksiančius lazdą. Tai taikytina piktnaudžiaujantiems alkoholiu, vagišiams ir seksualiniams priekabiautojams, kurie nesupranta, kai moteris sako „ne“.

Kelno gatvėse patruliuos apie 2,5 tūkst. policijos pareigūnų – triskart daugiau negu pernai. Šios saugumo operacijos biudžetas padidėjo iki 360 tūkst. eurų.

Gatvėse buvo įrengtos stebėjimo kameros, o žinomiems smulkiems nusikaltėliams, tarp jų įtariamiems kišenvagiams, kurie kartu su kitais kėlė sumaištį per Naujųjų sutiktuves, buvo uždrausta rodytis miniose.

Mieste bus įkurtas „saugumo punktas“ moterims, kuriame budės socialiniai darbuotojai ir psichologai, o vietos teismai pasiruošė paspartinta tvarka nagrinėti bet kokius pažeidimus, kurie gali būti padaryti šventiniu laikotarpiu.

Kad ir kokių būtų nuogąstavimų, pati A.Merkel paragino žmones nevengti pasilinksminti.

„Ketiname parodyti, kad niekam neleisime atgrasyti mūsų nuo gyvenimo džiaugsmo arba pasilinksminimų, – sakė kanclerė praėjusį mėnesį. – Mes mylime savo laisvę, savo žodžio laisvę ir ypač laisvę linksmintis.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

bus visko

bus visko portretas
Tegu ne juokina,bent jau pagal nelegalų elgesį ir įžūlumą galima numanyti kas laukia to karnavalo.Niekas jų nesustabdys,nes jie laukiniai ir tarp normalių žmonių nemoka elgtis,tai parodė N.Metų sutiktuvės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių