Kazachstanas sušvelnino vizų režimą, siekdamas paskatinti turizmą ir investicijas

  • Teksto dydis:

Kazachstanas antradienį paskelbė, kad siekdamas paskatinti turizmą ir investicijas panaikina vizų reikalavimus Europos Sąjungos, Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) šalių bei virtinės kitų valstybių piliečiams.

Šis žingsnis buvo žengtas panašią priemonę priėmus kaimyniniam Uzbekistanui, tokiu metu, kai didžiausia centrinės Azijos ekonomika kenčia dėl mažų naftos kainų ir finansinių sunkumų kitoje kaimynėje – Rusijoje.

Kazachstano užsienio reikalų ministerija paskelbė, kad nuo sausio 1 dienos ES, EBPO, Malaizijos, Monako, Jungtinių Arabų Emyratų ir Singapūro piliečiai gali laikotarpiui iki 30 dienų atvykti į Kazachstaną be vizų.

Šia iniciatyva siekiama „skatinti dar palankesnį klimatą investicijoms“ ir „plėtoti šalies turizmo potencialą“, sakoma ministerijos pareiškime.

„Šis žingsnis atvers papildomas galimybes verslo bendruomenei bendradarbiauti su išoriniu pasauliu ir palengvins tarptautinius kontaktus įvairiose sferose“, – sakoma pareiškime.

Ministerija pridūrė, kad vizų reikalavimai kitų šalių piliečiams buvo sušvelninti.

Kazachstano kraštovaizdį formuoja stepės, kalnai, ežerai ir dykumos. Sostinė Astana garsėja futuristine architektūra.

Uzbekistanas praėjusį mėnesį paskelbė planus itin griežtą turizmo režimą sušvelninti vizų atšaukimu 15 valstybių piliečiams.

Šis sprendimas buvo priimtas išrinkus laikinąjį lyderį Shavkatą Mirziyoyevą (Šavkatą Mirzijojevą), kuris pakeitė velionį diktatorišką lyderį Islamą Karimovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių