Kate and Williamas padėkojo jų kūdikiui padėjusiems gimti ligoninės darbuotojams

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos princas Williamas (Viljamas) ir jo žmona kunigaikštienė Catherine (Ketrin) antradienį padėkojo ligoninės, kurioje pasaulį išvydo jų pirmagimis, darbuotojams, kai pasaulis nekantrauja sužinoti, koks bus jų atžalos vardas, ir galbūt bent akies krašteliu pamatyti būsimąjį karalių.

Rūmų pareigūnai sakė, kad motina, tėvas ir kūdikis, kuris dabar yra trečias eilėje į sostą, "jaučiasi gerai", o Kembridžo kunigaikščiai padėkojo Londono Švč.Marijos ligoninės darbuotojams už "didžiulę globą".

Tikimasi, kad šeima antradienio vakarą arba trečiadienį paliks ligoninė, o tarptautinė žiniasklaida nekantriai laukia progos paskelbti pirmąją mažylio nuotrauką.

Gimus berniukui, kuris yra Britanijos karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) proanūkis ir kada nors tikriausiai valdys šią šalį ir taps formaliu kitų 15 Tautų Sandraugos šalių vadovu, pasipylė sveikinimai iš viso pasaulio.

"Motina, sūnus ir tėvas - visi jie šį rytą jautėsi gerai", - sakė Kensingtono rūmų atstovas.

Bent jau oficialiai joks kūdikio vardas nebuvo paskelbtas, nors rūmai nurodė, kad jam suteikti vardai bus paviešinti "atėjus laikui". Kilus lažybų karštinei, dažniausiai buvo statoma už tradicinius Britanijos karalių vardus - George'ą (Džordžą arba Jurgį) ir Jamesą (Džeimsą arba Jokūbą).

Princas Williamas sakė, jog jis ir Kate "negalėtų būti laimingesni", susilaukę sveiko sūnaus, kuris gimė liepos 22 dieną 16 val. 24 min. vietos (18 val. 24 min. Lietuvos) laiku ir svėrė 8 svarus bei 6 uncijas (3,8 kilogramo).

Antradienį paskelbtame bendrame pranešime sutuoktiniai, kurie abu yra 31 metų, gyrė Švč.Marijos ligoninės privataus sparno "Lindo" darbuotojus. Princas Williamas, velionės princesės Dianos sūnus, pasaulį išvydo toje pačioje įstaigoje 1982-aisiais.

"Norėtume padėkoti "Lindo" sparno ir visos ligoninės darbuotojams už didžiulę globą, kurios visi trys sulaukėme, - rašo Kate ir Williamas. - Žinome, kad šis metas ligoninei buvo labai įtemptas, ir norėtume padėkoti visiems - darbuotojams, pacientams ir lankytojams - už jų supratingumą šiuo metu."

Daugybė televizijos filmavimo grupių ir fotografų, taip pat karališkosios šeimos gerbėjų, apsisiautusių Didžiosios Britanijos vėliavomis, liko budėti prie ligoninės naktį iš pirmadienio į antradienį, tikėdamiesi pirmieji įamžinti nuotraukose būsimąjį karalių. Šis didžiulis susidomėjimas dar kartą pademonstravo neblėstantį Britanijos monarchijos, ir ypač žaviųjų Williamo ir Catherine populiarumą.

Žmonės laukė, tikėdamiesi bent akies krašteliu pamatyti naująjį princą, nors karališkųjų rūmų pareigūnai prognozavo, kad sutuoktiniai ir jų vaikelis ligoninę paliks tikriausiai ne anksčiau nei 18 val. (20 val.) ir kad jie netgi gali likti dar vienai nakčiai.

Williamas, kuris yra Karališkųjų oro pajėgų (RAF) paieškų ir gelbėjimo sraigtasparnio pilotas, išėjo dviem savaitėms tėvystės atostogų.

Londono Žaliajame parke ir Taueryje turėtų nugriaudėti sveikinimo saliutas, o Vestminsterio abatijos varpai iškilmingai gaus tris valandas.

Prie Bakingamo rūmų minios žmonių buvo susirinkusios pamatyti oficialaus skelbimo ant paauksuoto stovo apie princo gimimą. Antradienio rytą ten taip pat buvo surengta neįprasta sargybos pasikeitimo ceremonija.

Karalienės gvardiečiai, dėvintys skaisčiai raudonus mundurus ir aukštas lokio kailio kepures, atliko Cliffo Richardo (Klifo Ričardo) dainą "Congratulations", išprovokuodami džiaugsmingą klegesį prie rūmų vartų susirinkusioje minioje.

Berniukas, kuris turi Kembridžo princo titulą, yra trečiasis eilėje į sostą po savo senelio princo Charleso (Čarlzo) ir jo vyriausio sūnaus princo Williamo.
87 metų karalienė pareiškė, kad "labai džiaugiasi" savo trečiojo proanūkio gimimu.

Pirmąkart nuo 1894 metų Britanija turi tris tiesioginius sosto įpėdinius. Paskutinį kartą tokia buvo susiklosčiusi, kai šalį valdė garbaus amžiaus sulaukusi karalienė Victoria (Viktorija).
64 metų princas Charlesas, kuris antradienį su savo žmona viešėjo šiaurės Anglijos kaime Bagtorpe, buvo aiškiai sujaudintas pirmojo savo vaikaičio gimimo.
Velso princas nusijuokė, kai vienas iš gerbėjų pasveikino jį "Labas rytas, seneli", taip pat sakė vienam vietos gyventojui: "Esu sužavėtas ir labai jaudinuosi."
Premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) sakė, kad šis gimimas yra "nuostabios naujienos" Britanijai - branduolinį ginklą turinčiai pasaulio galybei, nuolatinei Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos narei ir šeštajai didžiausiai ekonomikai.

"Tai svarbus momentas mūsų šalies gyvenime. Išdidi šalis švenčia kartu su savo labai besididžiuojančia ir laiminga pora", - pabrėžė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių