Katalonijos nepriklausomybės referendumui – daugiau nei 2 tūkst. balsavimo punktų

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip 2, 3 tūkst. balsavimo punktų jau parengta sekmadienį numatytam referendumui dėl Katalonijos nepriklausomybės, kuriam užkirsti kelią mėgina Madridas, penktadienį pranešė regiono vyriausybė.

Katalonijos vyriausybės atstovas Jordi Turullas (Žordi Turulas) žurnalistams sakė, kad „visame regione veiks 2 315 balsavimo punktų“, o prie plebiscito organizavimo prisideda daugiau nei 7,2 tūkst. žmonių.

Regiono vyriausybė pažadėjo sekmadienį žūtbūt surengti referendumą dėl nepriklausomybės, nors Madridas ėmėsi beprecedenčių priemonių, siekdamas užkirsti jam kelią.

Ispanijos Konstitucinis Teismas, jau anksčiau paskelbęs, kad tokį referendumą gali organizuoti tik centrinė valdžia, suspendavo plebiscitą.

Viešosios nuomonės apklausos rodo, kad Katalonijos visuomenė nepriklausomybės klausimu yra pasidalijusi į dvi apylyges stovyklas. Vis dėlto dauguma katalonų – daugiau kaip 70 proc. – nori referendumo, kad šis klausimas būtų galutinai išspręstas.

7,5 mln. gyventojų, savą kalbą ir kultūrą turinti Katalonija sukuria maždaug penktadalį visos Ispanijos bendrojo vidaus produkto (BVP).


Šiame straipsnyje: KatalonijaIspanijabalsavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

tam ...

tam ... portretas
Prie ko cia Madridas ir Maskva? Skirk triusikus nuo staniko. TSRS buvo autoritarine valstybe,o Ispanija yra demokratiska valstybe.

...

... portretas
Tai GAL anuomet ir Maskva buvo šauni tankus į Lietuvą atsiuntusi?..

puiku

puiku portretas
Saunuolis Madridas,kad imasi grieztu priemoniu ir neleidzia separatistams laisvai siauteti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių