Karališkieji asmenys „prie telefono laukia“ Kate kūdikio gimimo

  • Teksto dydis:

Britų karališkosios šeimos nariai „prie telefono laukia“ naujienų apie princo Williamo ir jo žmonos Kate pirmagimį, kuris į šį pasaulį turi ateiti jau šią savaitę - Londoną užplūdus karščio bangai ir karališkojo kūdikio karštligei.

Fotografai ir televizijų operatoriai iš Didžiosios Britanijos, Jungtinių Valstijų, Kanados, Australijos, Japonijos ir Kinijos nuo liepos 1 dienos stovyklauja prieš Londono Švč.Marijos ligoninės laukdami kūdikio, kuris, nepriklausomai nuo jo lyties, bus trečias žmogus eilėje į britų sostą.

Karališkųjų rūmų pareigūnai neapibrėžtai kalbėjo apie gimdymo datą, tik sakė, kad Kate turi gimdyti liepos viduryje, tačiau antradienį laukimas dar labiau suintensyvėjo po Camillos, Williamo tėvo ir sosto įpėdinio princo Charleso žmonos, pastabos.

"Tikimės, kad iki savaitės pabaigos jis ar ji jau bus čia, - antradienį sakė ji per oficialų vizitą Pietvakarių Anglijoje. – Mes visi tiesiog laukiame prie telefono“.

Laukimo dienoms virtus savaitėmis, internete ir „Twitter“ sklido įvairūs gandai, buvo sukurta paskyra „Royal Foetus“ ir dažnai naudojamas hashtag „GreatKateWait“.

Laukimas tapo privalumu lažybų tarpininkams, kurie siūlo lažintis dėl gimdymo datos, ir viešųjų ryšių kompanijoms, traukiančioms su karališkąja šeima susijusius triukus, turinčius sudominti nuobodžiaujančius žurnalistus, kuriems reikia užpildyti ir savo laiką, ir leidinių puslapius.

Viena lažybų kompanija į Bakingamo rūmus nusiuntė keturias didžiules kūdikių lėles su karūnomis, o JAV televizija NBC ant sienos prie ligoninės prikabino totalizatorių statymams dėl gimdymo datos.
Antradienį vienas britų laikraštis pirmajame puslapyje išspausdino Williamo ir Kate antrininkų, stumiančių vežimėlį parke, nuotrauką.

„The Washington Post“ populiarios karališkosios poros, kuri stebint 2 mlrd. televizijos žiūrovų visame pasaulyje susituokė 2011 metų balandį, pirmagimį pavadino "įžymiausiu pasaulio kūdikiu“.

"Mums malonu būti bet kokio istorinio momento (žiūrovų) pirmojoje eilėje", - sakė Toronto televizijos „CityNews“ laidų vedėjas ir reporteris Francis D'Souza. 

"Kanadiečiai myli karališkuosius asmenis ir, ... ypač, šią porą. Jie nėra seni, nuobodūs ir neįdomūs. Prieš tai buvome Kalgaryje, kur žmonės per potvynius prarado viską. Čia verkiama iš laimės", - sakė jis.

Rengdamasis švęsti karališkojo kūdikio gimimą Toronto miestas paskelbė planus rausvai ar melsvai – priklausomai nuo naujagimio lyties – apšviesti savo “CN Tower“. Tas pats planuojama ir Niagaros kriokliui.

Kūdikio, kuris iš trečios vietos eilėje į britų sostą išstums princą Harry, lytis, kaip skelbiama, yra nežinoma, nes tėvai nori netikėtumo.

Tačiau lažybininkai tikisi mergaitės, o labiausiai tikėtinu jos vardu nurodo Alexandrą. Po šio vardo sąraše eina Charlotte, Diana ir Elizabeth. Labiausiai tikėtinais berniuko vardais nurodomi George ir Jamesas.

Princas Williamas, antras žmogus eilėje į sostą po savo tėvo, dirba paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnio pilotu ir yra šiuo metu pasirengęs bet kurią minutę vykti pas Kate į ligoninę, kurioje prieš 31 metus gimė ir pats. Jo pirmagimis ateityje bus sosto įpėdinis nepriklausomai nuo savo lyties.

Apie jo gimimą bus paskelbta ir tradiciniu būdu: vokas su pranešimu apie jį iš ligoninės bus pristatytas į Bakingamo rūmus, o jie naujienų skelbimą iškabins lauke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių