Karaliaus 50-metį švenčia visi Nyderlandai

  • Teksto dydis:

Nyderlandai savo karaliaus Willemo-Alexandero (Vilemo Aleksandro) 50-metį ketvirtadienį paminėjo oranžiniais drabužiais, piliečių šventėmis ir gatvių išpardavimais visoje šalyje.

Monarchas ir jo šeima Karaliaus dieną praleido Tilburgo mieste, kur tūkstančiai žmonių, daugelis – su oranžinėmis pripučiamomis karūnomis, rikiavosi prie gatvių norėdami pamatyti Willemą-Alexanderį, jo Argentinoje gimusią žmoną Maximą (Maksimą) ir tris jų dukteris.

„Aš labai laimingas. Šiandien mano gimtadienis ir galiu švęsti jį drauge su tokia daugybe žmonių, – eidamas žmonių pilnomis gatvėmis nacionaliniam transliuotojui NOS sakė Willemas-Alexanderas. – Visas Tilburgas yra kaip šilta vonia.“

Garsusis Amsterdamo parkas „Vondelpark“ buvo skirtas vaikams, pardavinėti senus žaislus ir drabužius, o kanalais laivai plukdė švenčiančius žmones ir turistus.

Tilburge saugumas ketvirtadienį buvo sustiprintas, policija blokavo gatves betono blokais, kad automobiliai nepasiektų maršruto, kuriuo karališkoji šeima ėjo per miestą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Lang leve Zijne Koninklijke Hoogheid Willem- Alexander, Koning der Nederlanden!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių