Karagandoje atidengtas paminklas legendiniam roko muzikantui V. Cojui

  • Teksto dydis:

Karagandoje atidengtas paminklas legendiniam roko muzikantui Viktorui Cojui. Atidengimo ceremonijoje dalyvavo muzikanto tėvas Robertas Cojus.

„Prieš čia atvykdamas telefonu kalbėjausi su savo anūku Aleksandru Cojumi ir papasakojau apie savo vizito tikslą. Jis prašė perduoti didžiausią padėką visiems Karagandos gyventojams už tokią didelę garbę“, – agentūrai „Interfax“ R. Cojus.

Projekto iniciatoriumi ir rėmėju tapo Kazachstano ir Korėjos draugijos „Еr Nur & Nika“ visuomeninis fondas.

V. Cojus buvo garsus roko muzikantas, roko grupės “Kino“ lyderis. Jis taip pat nusifilmavo keliuose filmuose. Dainininkas žuvo automobilio avarijoje 1990 metų rugpjūtį.

Tuo tarpu šeštadienį vakare Rusijos Sankt Peterburgo mieste vyko Kirilo Serebrenikovo filmo „Vasara“ (Leto) apie 1970-1980 metų pradžios laikotarpį, kai tuomet dar aštuoniolikmetis V. Cojus įrašinėjo savo pirmąjį albumą, filmavimas. Filmavimo komandos nariai atsisakė spaudai nurodyti, kas režisuoja filmą tuo metu, kai K. Serebrenikovas yra laikomas Maskvoje namų arešto sąlygomis. Žurnalistams taip pat nebuvo leista filmavimo aikštelėje filmuoti ar fotografuoti.

Filmo prodiuseris Ilja Stewartas (Stiuartas) oficialiame pranešime, su kuriuo susipažino „Interfax“, teigė, kad filmavimas bus įšaldytas. „Filmo „Vasara“ filmavimas bus įšaldytas iš karto po to, kai bus nufilmuotos techninės scenos bei scenos, kurias aktoriai ir komanda spėjo surepetuoti kartu su direktoriumi ir besiremdami jo užrašais“, – nurodoma pranešime.

Kūrėjai pripažino, kad neįmanoma liepos pabaigoje pradėto filmuoti filmo užbaigti be K. Serebrenikovo. Filmą, paremtą mažai žinomais V. Cojaus biografijos faktais, ketinama išleisti ateinančių metų rudenį.

Iškilus rusų teatro ir kino režisierius K. Serebrenikovas buvo sulaikytas ankstų rugpjūčio 22-osios rytą Sankt Peterburge dėl įtarimų organizavus mažiausiai 68 mln. rublių vagystę. Jam pateikti kaltinimai didelio masto sukčiavimu. Režisierius kaltinimus neigia ir vadina juos absurdiškais.

Trečiadienį Maskvos Basmano rajono teismas skyrė jam namų areštą iki spalio 19 d. Nemažai žinomų Rusijos žmonių stojo ginti garsų režisierių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių