Kanų meras uždraudė dėvėti burkinius miesto paplūdimiuose

  • Teksto dydis:

Kanų meras uždraudė dėvėti visą kūną dengiančius maudymosi kostiumėlius, vadinamuosius burkinius, Žydrojo Kranto kurorto paplūdimiuose, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Miesto, garsėjančio kasmetiniu filmų festivaliu, meras Davidas Lisnard'as (Davidas Linaras) pasirašė nutarimą, kuris „draudžia būti paplūdimiuose ir maudytis bet kam, kas neturi (maudymosi drabužių), gerbiančių papročius ir sekuliarizmą“, kuris yra esminis Prancūzijos respublikos principas.

Jame sakoma, kad „šiuo metu, kai Prancūzija ir jos bažnyčios yra teroro atakų taikiniai, aiškiai demonstruojanti religinius įsitikinimus paplūdimio apranga gali sukelti viešosios tvarkos pažeidimų grėsmę (grūsčių, muštynių ir panašiai), ir tam reikia užkirsti kelią“.

Miesto municipalinių tarnybų vadovas Thierry Migoule'is (Tjeri Migulis) stengėsi paaiškinti nutarimo tikslą. „Nekalbame apie religinių simbolių dėvėjimo paplūdimiuose draudimą... Kalbame apie tai, kad buvo uždrausti demonstratyvūs rūbai, parodantys priklausymą su mumis kariaujančioms teroristinėms organizacijoms“, – sakė jis.

Liepos 14-ąją netoli Rivjeros esančiame Nicos mieste įvykdyta teroro ataka, kurios metu vairuotojas nukreipė sunkvežimį į Prancūzijos nacionalinę šventę švenčiančių žmonių minią ir po ratais sutraiškė 85 žmones.

Liepos 26-ąją šiaurės vakarų Prancūzijoje du užpuolikai, skelbę priklausantys „Islamo valstybei“, bažnyčioje nužudė katalikų kunigą.

Musulmonų rūbai yra opi problema Prancūzijoje, kur yra uždrausti veidą dengiantys šydai. Tačiau nėra jokio draudimo nešioti religinius simbolius ar drabužius.

Th. Migoule'is sakė, kad po to, kai įsigaliojo liepos 28 dieną centro dešiniųjų partijos Respublikonų partijos nario D. Linard'o pasirašytas draudimas, burkinių nebebuvo matyti nė viename Kanų paplūdimyje.

Anksčiau šią savaitę kilus pasipiktinimui vandens parkas šalia Marselio atsisakė planų rengti privatų renginį burkinius dėvinčioms musulmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Pilnai sutinku!

As turiu tokia nuomone,

As turiu tokia nuomone, portretas
Mes turime visiem emigrantam norintiem gyventi Lietuvoj uzdrausti burkas ir ivairius dangalus.Atvykstat i sali ir gerbkit ju paprocius ,reikalavimus.Kodel musu isrinktieji nuolaidziauja?Kodel mes turime taikytis prie bvisu?Buvo rusiska santvarka,taikemes,ES taikomes .Musulmonam taikstomes.Kas mes esame ? be savos nuomones,be savu sprendimu?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių