Kandidatas į CŽV prievaizdus tvirtina neskaitęs apie vykdytus kankinimus

  • Teksto dydis:

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pasiūlytas kandidatas į Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) generalinio inspektoriaus postą Kongresui pareiškė niekada neskaitęs Senato ataskaitos apie kankinimus šios agentūros slaptuosiuose kalėjimuose.

Išsamioje slaptoje ataskaitoje rašoma apie žiaurius tardymo metodus, kuriuos po 2001 metų rugsėjo 11-osios išpuolių CŽV taikė terorizmu įtariamiems asmenims.

D. Trumpas pasiūlė Christopherį Sharpley (Kristoferį Šarplį) skirti CŽV generaliniu inspektoriumi, atsakingu už nepriklausomą šios institucijos veiklos priežiūrą.

Ch. Sharpley 2012 m. liepą buvo paskirtas CŽV generalinio inspektoriaus pavaduotoju ir pateikė dešimtis rekomendacijų, kaip pagerinti agentūros veiklos efektyvumą.

Antradienį Ch. Sharpley dalyvavo jo kandidatūros svarstymuose Senato Žvalgybos komitete. Ch. Sharpley tvirtino, kad diskas su 7 tūkst. puslapių ataskaita apie kankinimus buvo pamestas, o vėliau surastas, bet jis neskaitęs šio dokumento.

Komiteto nariai klausinėjo Ch. Sharpley apie žmones, nutekinančius informaciją apie sukčiavimą, pažeidimus ar lėšų švaistymą, ir kaip derėtų juos apsaugoti nuo galimo keršto.

Ch. Sharpley pabrėžė niekada nesiėmęs jokių veiksmų prieš tokius žmones. Komitetas dėl jo paskyrimo balsuos kitą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių