Kambodžoje rasta rekordinė ekstazio partija, paslėpta gyvūnų ėdalo dėžėse

  • Teksto dydis:

Kambodžos pareigūnai konfiskavo rekordinę ekstazio partiją, sveriančią apie 100 kg ir paslėptą naminių gyvūnų ėdalo siuntoje iš Vokietijos, pirmadienį pranešė policija.

Įtariamasis Kinijos pilietis Yao Zeye (Jao Dzejė) buvo suimtas rugpjūčio 7-ąją – po to, kai atvyko Pnom Penio centrinį paštą paimti šių dėžių, nurodė Nacionalinės kovos su narkotikais agentūros generalinio sekretoriaus pavaduotojas Mok Chito (Mok Čitas).

Siuntoje iš viso buvo aptikta 98 kg ekstazio piliulių, kurias buvo ketinama platinti Kambodžoje ir Vietname.

„Tai didžiausia ekstazio partija“, kada nors konfiskuota Kambodžoje, naujienų agentūrai AFP sakė Mok Chito ir pridūrė, kad viena šio narkotiko piliulė parduodama už 20–80 JAV dolerių (17,6–70 eurų), taigi, viso radinio vertė siekia „milijonus“ dolerių.

Yao Zeye savaitgalį buvo pateikti kaltinimai narkotikų kontrabanda – pripažinus jį kaltu, vyrui gali būti skirtas įkalinimas iki gyvos galvos. Policija šiuo metu ieško galimų jo bendrininkų.

Kambodža pastaruoju metu vykdo griežtą kovos su narkotikais politiką, nes kontrabandininkai pavertė šalį tranzito zona, ypač kalbant apie heroiną ir metamfetaminą.

Už narkotikų kontrabandą šalyje skiriamos sunkios bausmės bei areštuojami šimtai žmonių, įskaitant aukšto rango pareigūnus ir užsieniečius.

Birželį teismas nuteisė kalėti iki gyvos galvos vieną belgą, pripažintą kaltu dėl 1 kg kokaino gabenimo į karalystę lagamine.

Tą patį mėnesį pareigūnai iš viso konfiskavo apie 120 kg kristalinio metamfetamino, įvežto iš Laoso.

Karalystė taip pat ėmėsi griežtesnių veiksmų prieš neteisėtą prekyba safrolo aliejumi – kosmetikos ingredientu, kartais naudojamas gaminant ekstazį.

Šis aliejus, kurį gaminti buvo uždrausta 2007-aisiais, gaunamas iš sasafrų – retų medžių, augančių Kambodžos draustiniuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių