Kaliningrado srityje dislokuojamas oro pajėgas sustiprinta naikintuvų pulku

  • Teksto dydis:

Rusija dislokavo papildomą naikintuvų pulką Kaliningrado srityje, reaguodama į NATO pajėgų stiprinimą Baltijos jūros regione, šeštadienį pranešė šalies žiniasklaida.

„Baltijos laivyno jūrinės aviacijos sudėtyje suformuotas naikintuvų pulkas, kurio ginkluotę sudaro lėktuvai Su-27“, – naujienų agentūrai „Interfax“ citavo vieną neįvardytą šaltinį.

Pasak jo, šiam daliniui taip pat priklauso anksčiau suformuotas šturmo aviacijos pulkas.

Anksčiau Baltijos laivyno spaudos tarnyba paskelbė, kad artimiausiomis dienomis Kaliningrado srityje dislokuoto „naikintuvų pulko lakūnai tobulino pilotavimo techniką ir oro mūšio elementus (skraidydami) lėktuvais Su-27“.

Be kita ko, naikintuvų pilotai „aptiko taikinį ir treniravosi priverstinai nutupdyti sąlyginio priešininko lėktuvą aerodrome“.

Praeitą savaitę Rusijos žiniasklaida taip pat pranešė, kad Karaliaučiaus krašte dislokuojamas Baltijos laivyno pakrančių ir sausumos pajėgų 11-asis armijos korpusas buvo sustiprintos tankų pulku. Be to, praeitais metais anklave laikoma raketų brigada buvo apginkluota mažojo nuotolio balistinėmis raketomis „Iskander M“, galinčiomis nešti branduolines kovines galvutes. Šie kompleksai potencialiai galėtų smogti taikiniams kaimyninėse valstybėse, NATO narėse – Baltijos šalyse ir Lenkijoje, taip pat pietų Švedijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gikas

gikas portretas
Paverte sventas Baltu zemes purvinu poligonu. Kada juos is ten isvys?

Arvys

Arvys  portretas
Dar jiems ten per mažai pajėgų... O paskui reikia, kad Nato artėja, o kaip ji gali ne artėti, kaip ten šitiek prifarsiruota ruskiu pajėgų.

prie Tanku

prie Tanku portretas
divizijos Kenigsberge prisijunge pulkas.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių