Kalėjimas kasmet rengia kalinių grožio konkursą

Vienas Brazilijos kalėjimas, organizuodamas grožio konkursą, bando kaliniams parodyti, kad laikas kalėjime – ne laiko švaistymas atliekant bausmę, bet vieta, kur žmonės gali bendrauti ir keistis.

Rio de Žanerio Talavera Bruce kalėjimas kiekvienais metais rengia finalą, kuriame varžosi 10 gražiausių šio kalėjimo kalinių. Praėjusių metų nugalėtoja atsimena teigiamą patirtį.

„Negaliu pasakyti, kaip jaučiuosi. Viskas vyksta kalėjime, bet šią akimirką nesijaučiu tarsi kalėjime. Siela jaučiasi laisva“, – sako praėjusių metų konkurso nugalėtoja Michelle Rangel.

Į konkurso finalą kalėjimas sukvietė ne tik visus kalinius, bet ir jų artimuosius, todėl publika nemenka – pasirodymą stebi daugiau nei pusė tūkstančio žmonių. Grožio konkurso nugalėtojos kaip prizus gauna tik plaukų džiovintuvus, bet kalėjimo vadovybė tikina, kad pagrindinė konkurso vertė – ne prizai.

„Konkursas svarbus sugrąžinant savivertę. Jos turėtų suprasti, kad ši vieta nėra tik švaistyti laiką atliekant bausmę. Siekiama žmones pakelti, išmokyti bendrauti“, – idėją pristato Rio de Žaneiro kalėjimo direktorė Janaina Fernandes.

Brazilija pirmauja tarp Lotynų Amerikos šalių pagal 100 tūkstančių gyventojų tenkantį kalinių skaičių. Brazilijos rodiklis – 370. Kur kas didesnį rodiklį pagal santykinį kalinių turi Rusija ir Jungtinės Amerikos Valstijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių