Kalėdoms besiruošiantis Betliejus šiemet tikisi sulaukti daugiau turistų

  • Teksto dydis:

Betliejuje, kuriame, kaip tikima, gimė Jėzus Kristus, jau įsibėgėjo pasiruošimas kalėdinėms šventėms – parduotuvės, viešbučiai ir bažnyčios pareigūnai šiemet tikisi sulaukti daugiau lankytojų nei 2015, kai šventes aptemdė smurtas.

Prakartėlės aikštėje šalia Kristaus Gimimo bažnyčios, kuri yra pastatyta numanomoje Kristaus gimimo vietoje, jau stovi auksinėmis dekoracijomis išpuošta kalėdinė eglė.

Trečiadienį prie eglutės fotografavosi keletas palestiniečių, nors po patį miestą, kuris įsikūręs vos už kelių minučių kelio nuo Jeruzalės Izraelio okupuotame Vakarų Krante, turistų vaikščiojo nemažai.

Minios žmonių į šį miestą turėtų suplūsti šeštadienį, Kūčių vakarą, kai Kristaus Gimimo bažnyčioje bus laikomos Bernelių mišios.

Paprastai į jas išdalinama maždaug 2 500 bilietų, tačiau visi, norintys dalyvauti apeigose, privalo užsiregistruoti iš anksto.

Dar dešimtys tūkstančių turistų aplankys Betliejų, Jeruzalę ir Nazaretą per visą šventinį laikotarpį, sako pareigūnai.

Izraelio turizmo ministerija pranešė, kad gruodžio mėnesį tikimasi sulaukti maždaug 120 tūkst. lankytojų, pusė iš jų turėtų būti krikščionys.

Izraelyje ir palestiniečių teritorijose krikščionys sudaro mažiau nei 2 proc. gyventojų, tačiau 32 tūkst. gyventojų turinčiame Betliejuje jų yra 28 proc.

Palestiniečių pareigūnai taip pat sako, kad šiemet tikisi daugiau lankytojų nei pernai. Vietų pagrindiniuose Betliejaus viešbučiuose jau nėra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių