Juvelyrai ketina išlieti V.Putino biustą iš aukso

Rusijos juvelyrinių parduotuvių tinklas pažadėjo rinkimų proga išlieti iš aukso Vladimiro Putino biustą, o jiems pasibaigus, perlydyti jį į papuošalus ir už juos gautus pinigus skirti sergantiems vaikams.

Tinklas „Zolotoj“ pranešė, kad pūdą sveriantis auksinis Rusijos ministro pirmininko biustas bus pastatytas vienoje Piterio parduotuvių.

„Mes norime panaudoti pristatymą kaip galimybę pareikšti bendrovės pilietinę poziciją artėjant rinkimams“, - sakė tinklo reklamos departamento direktorius Aleksandras Tarasovas. Jis atsisakė parodyti politiko biustą iki pristatymo, numatyto vasario 22 dieną.

Bendrovė pranešė, kad ją įkvėpė pats skulptūros herojus, „kuris 2005 metais inicijavo Dimos Rogačiovo mokslinio klinikinio vaikų hematologijos, onkologijos ir imunologijos   centro statybą“.

Nedaug laiko iki to už pagalbą vaikams, sergantiems onkologinėmis ligomis, V.Putinui iš federalinės televizijos ekranų dėkojo populiari artistė ir labdaros fondo aktyvistė Čulpan Chamatova, kurios filmukas prezidento kampanijos favoritui remti sukėlė karštus ginčus Rusijos internete.

Premjero sekretorius spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad priešingai kritikų įtarimams, Č.Chamatova agituoja už V.Putiną „nuoširdžiai“, o ne priversta, ir pavadino diskusiją „bakchanalija“. Č.Chamatova jos nekomentavo.

Juvelyrinių dirbinių tinklas „Zolotoj“ turi daugiau kaip pusantro šimto parduotuvių 68 Rusijos miestuose. 16 kg sveriantį ir pusantro milijono rublių (50 tūkst. dolerių) kainuojantį V.Putino biustą parduotuvėje bus galima pamatyti mėnesį laiko, po to parduotuvė ketina jį perlydyti į širdies formų kulonus. Juos pardavusi bendrovė pelną žada atiduoti labdaros fondams, padedantiems vėžiu sergantiems vaikams.

Dvylika metų valdęs šalį V.Putinas tikisi laimėti rinkimus kovo 4 dieną jau pirmajame rate ir sugrįžti į Kremlių dar šešeriems metams. Prieš rinkimus jis pirmą kartą susilaukė daugiatūkstantinių nepatenkintųjų protesto akcijų, kurių centrai buvo abi sostinės - Maskva ir jo gimtasis Sankt Peterburgas.

V.Putinas tapo įkvėpimo šaltiniu skulptoriams jau nuo prezidento karjeros pradžios: 2001 metais Kusos mašinų gamykla Čeliabinsko srityje pradėjo lieti jo biustus iš ketaus, tikėdamasi, kad tarp valdininkų jie turės paklausą. Iki to įmonė yra gaminusi J.Stalino biustus - maždaug po šimtą per parą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau.

Manau. portretas
Geriausia būtų iš karvės "blyno" - pagal nuopelnus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių