Jūrmalos meras įkliuvo

Latvijos kurorto Jūrmalos meras Raimondas Munkevicas (nuotr.) ir dar vienas savivaldybės pareigūnas sulaikyti pagal įtarimą 5 tūkst. latų (beveik 25 tūkst. litų) kyšio siūlymu ir davimu už palankaus rezultato užtikrinimą per ketvirtadienį miesto dūmoje turėjusį įvykti balsavimą dėl pasitikėjimo R.Munkevicu mero poste.

Kovos su korupcija biuras (KKB) nenurodo sulaikytųjų pavardžių, bet suprantama, kad vienas jų - R.Munkevicas. Savivaldybės įmonės "Jurmalas atra palidziba" valdybos pirmininkas Uldis Ciekuras sakė agentūrai BNS, kad antrasis sulaikytasis yra valdybos narys Normundas Pirantas. Šis politikas, kaip ir R.Munkevicas, yra partijos "Jūrmala - mūsų namai" narys.

KKB atstovas Andris Vitenburgas nurodė agentūrai BNS, jog gauti įrodymai rodo, kad 5 tūkst. latų kyšis buvo pasiūlytas kažkokiam asmeniui, siekiant užtikrinti palankų kyšio davėjui rezultatą per gegužės 20 d. vyksiantį Jūrmalos dūmos deputatų balsavimą dėl pasitikėjimo R.Munkevicu mero poste.

Po kyšio perdavimo gegužės 18 d. abu miesto dūmos pareigūnai buvo sulaikyti pagal įtarimą, kad iš anksto susitarusi grupė pareigūnų siūlė ir perdavė kyšį. Už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki aštuonerių metų.

Sulaikytieji laikomi trumpalaikio sulaikymo izoliatoriuje, ir artimiausiu metu jiems bus paskirta kardomoji priemonė. Griežčiausia priemonė gali būti areštas.

U.Ciekuras papasakojo, kad antradienį 13.30 val. jam paskambino tyrėjai iš KKB, kurie norėjo padaryti kratą N.Piranto darbo vietoje, bet jis jiems paaiškino, kad sulaikytasis neturi atskiro darbo kabineto, todėl krata neįvyko.

N.Pirantas domėjosi sportu, o įmonėje rūpinosi skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos klausimais.

2005 m. jau buvo panaši byla. Tąkart Jūrmalos meras Juris Chlevickis ir dar keli asmenys buvo įsivėlę į 20 tūkst. eurų perdavimą Ilmarui Ančanui už palankų J.Chlevickiui balsavimą mero rinkimuose. Dabar I.Ančanas yra Jūrmalos vicemeras.


Šiame straipsnyje: Raimondas MunkevicasJūrmala

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių