Juodosios rinkimų technologijos Lenkijoje

Nors Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas (nuotr.) šalies prezidento rinkimuose nedalyvauja, tačiau po Vroclavą sklando jį kompromituojančios skrajutės, rašo dienraštis "Gazeta Wyborcza".

Jose yra keturių automobilyje sėdinčių esesininkų fotografija, o prie vairo esą sėdi D.Tusko tėvas. Nuotrauka paimta iš Vokietijos federacinio archyvo ir patalpinta interneto enciklopedijoje "Wikipedia".

Paraše po nuotrauka nurodoma, kad fotografuota 1939 m. rugsėjį, kai SS daliniai prižiūrėjo žydų deportaciją iš Sandomiro krašto.

Pasak dienraščio, tai neįmanoma, kadangi premjero tėvas 1939 m. buvo tik 9 metų, be to, būdamas laisvojo miesto Gdansko pilietis, jis neturėjo teisės nešioti hitlerininko uniformą. D.Tusko tėvas buvo lenkų geležinkelininko sūnus, todėl negalėjo įstoti į elitinį SS dalinį.

Toje pačioje skrajutėje taip pat tvirtinama, kad Lenkijos Seimo pirmininkas ir prezidento pareigas einantis Bronislawas Komorowskis esą dar likus dviem valandoms iki prezidento lėktuvo katastrofos Smolenske jau žinojo apie nelaimę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių