Juodkalnijos premjeras kaltina prorusišką opoziciją organizavus sąmokslą

  • Teksto dydis:

Kadenciją baigiantis Juodkalnijos premjeras Milo Džukanovičius (Milas Džukanovičius) trečiadienį metė kaltinimus prorusiškai opozicijai dalyvavus galimame sąmoksle jį „nužudyti“.

Pagrindinė opozicinė partija, prorusiškasis Demokratijos Frontas, vykdė „dalį sąmokslo“ užimti parlamentą ir nuversti premjerą po praėjusį mėnesį vykusių rinkimų, sakė M.Džukanovičius privačiai televizijai „Pink M“.

„Suprantu tokią veiką kaip dalyvavimą rengiantis mano nužudymui“, – pareiškė jis.

Minėtoji partija neigia žiniasklaidoje pasirodžiusias spėliones, kad ji buvo įsipainiojusi į sąmokslą nuversti M.Džukanovičių ir parlamentą po spalio 16 dienos rinkimų ir paskelbti opozicijos pergalę.

Ypatingasis organizuotų nusikaltimų ir korupcijos bylų prokuroras Milivoje Katničius (Milivojė Katničius) sekmadienį sakė, kad galimame sąmoksle dalyvavo „įtakinga organizacija“ iš maždaug 50 žmonių iš Rusijos, Serbijos ir Juodkalnijos.

Serbų grupė buvo sulaikyta rinkimų išvakarėse, o prokuroras nurodė, kad sąmokslą organizavo „rusų nacionalistai“.

Tačiau M.Katničius sekmadienį sakė: „Neturime įrodymų, kad Rusijos valstybė kaip nors prisidėjo.“

Keturiolika areštuotųjų, tarp kurių buvo ir į atsargą išėjęs Serbijos policijos vadas, buvo suimti vieno mėnesio laikotarpiui, o dar šeši asmenys buvo paleisti. Du Rusijos piliečiai, kurie, kaip manoma, dalyvavo sąmoksle, tebėra laisvėje, pridūrė M.Katničius.

Ginklai, kuriuos Juodkalnijos pareigūnai pavadino „teroro atakos planu“, rasti nebuvo

Demokratijos frontas atvirai agituoja už artimesnius ryšius su Rusija ir Serbija ir prieštarauja narystei ES ir NATO bei ragina surengti referendumą dėl prisijungimo prie karinio aljanso.

Juodkalnija buvo pakviesta prisijungti prie NATO gruodį, tačiau šį sprendimą dar turi ratifikuoti Podgorica ir esamos šalys narės.

M.Džukanovičiaus partija laimėjo praėjusio mėnesio rinkimuose, tačiau jis traukiasi iš pareigų, o prezidentas Filipas Vujanovičius (Filipas Vujanovičius) anksčiau trečiadienį paskyrė premjero pavaduotoją Duško Markovičių (Dušką Markovičių) naujuoju ministru pirmininku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sembas

Sembas portretas
Putlerio voratinklis placiai isikerojes... Reikia buti budriems...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių