Juodkalnijos lyderis: Rusija nori sužlugdyti ES

  • Teksto dydis:

Buvęs Juodkalnijos ministras pirmininkas paragino Europos Sąjungą užkirsti kelią Rusijos „destruktyviai“ įtakai Balkanuose po, pasak Podgoricos, sužlugdyto Maskvos bandymo nuversti šalies provakarietišką vyriausybę.

Milo Djukanovicius (Milas Džiukanovičius), kuris atsistatydino po įtariamo prorusiškų jėgų spalio mėnesį organizuoto sąmokslo, kuriuo siekta neleisti šiai mažai valstybei stoti į NATO, antradienį interviu „The Associated Press“ sakė, kad Maskva „kariauja tam tikrą karą su Europa“ ir kelia grėsmę „pačiam Europos Sąjungos egzistavimui“.

Juodkalnijos prokurorai kaltina Rusiją ir jos slaptųjų tarnybų agentus sąmokslu nuversti M.Džukanovičių ir parlamentą po spalio 16 dienos rinkimų ir paskelbti opozicijos pergalę.

Kremlius šiuos kaltinimus neigia, tačiau atvirai palaiko ir finansuoja nacionalistines partijas, kurios pasisako prieš Juodkalnijos narystę Šiaurės Aljanse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arvys

Arvys portretas
Tai visiems nors kiek mastantiems aisku,kad ruskiai vadovaujasi sena Romos imperijos sistema-skaldyk ir valdyk

...

... portretas
Tai JAV siekiai!

Sanimideg

Sanimideg portretas
Tas Juodkalnijos lideris buvo per visa buv. Jugoslavijos karo laikotarpi pagrindine "desine" S. Miloseviciaus ranka ir tada labai spjaudo ant NATO ir ES. Taciau nuo 1997 m. atsisuko i vakaru puse ir dabar kada spjaudo pries Rusija viskas tvarkoje
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių