Juodkalnija: Rusijos draudimas importuoti vyną yra politinis

  • Teksto dydis:

Juodkalnija trečiadienį pareiškė, kad Rusijos sprendimas uždrausti importuoti didžiausios šios Balkanų valstybės vyndarystės įmonės produkciją yra politiškai motyvuotas ir susijęs su šalies stojimo į NATO procesu.

Pasak valstybinės vyną gaminančios bendrovės „Plantaze“ atstovų, Rusijos valdžia nuo trečiadienio uždraudė importuoti alkoholį dėl neva pažeidžiamų sanitarijos standartų. Pastaruosius kaltinimus kompanija neigia.

„Aišku, kad tas sprendimas (buvo priimtas) narystės NATO kontekste“, – pareiškė Juodkalnijos premjeras Duško Markovičius (Duškas Markovičius).

Anot jo, Rusijos piliečiai dėl „neatsakingos (jų valdžios) politikos prarado galimybę vartoti geriausius vynus“.

Juodkalnija NATO nare turėtų tapti vėliau šiemet, o penktadienį šalies parlamentas planuoja patvirtinti stojimą į Aljansą.

Rusija savo ruožtu kategoriškai prieštarauja tokiam žingsniui ir sako, kad Juodkalnijos narystė Vakarų kariniame aljanse yra „giliai klaidinga“.

Dauguma iš 620 tūkst. Juodkalnijos gyventojų yra ortodoksai, o Maskva jau seniai laiko šią Adrijos jūros pakrantėje esančią šalį savo įtakos sferos dalimi.

„Plantaze“ vadybininkas Milanas Milutinovičius žurnalistams sakė, kad 20 proc. jų eksportuojamos produkcijos paprastai keliaudavo į Rusiją. Per pastaruosius penkerius metus į šią šalį buvo eksportuota iki 10 mln. butelių vyno, tad naujasis Rusijos draudimas ženkliai sumažins kompanijos pardavimus.

„Eksportuojame (produkciją) į 42 šalis visame pasaulyje; kai kuriose jų galioja griežčiausia kokybės kontrolė, ir niekada nesame turėję tokių problemų“, – teigė M.Milutinovičius.

Juodkalnijos priėmimas į NATO sustiprintų Aljanso pozicijas Balkanuose, nes jam jau priklauso Graikija, Kroatija bei Albanija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jomaga

Jomaga portretas
Zinoma, kad politinis. Kgbistines ziurkes kitaip negali.

Realybė

Realybė portretas
Tėgul savo smirdala importuoja į nato valstybes. Tėgul jie srebia šį brūdą.

juokdarys

juokdarys portretas
ir pas mus prasau neveskite mes visi metam gerti ir tuojau visai negersim alhogolio
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių