Jungtinė Karalystė susirūpinusi: šalis praranda įtaką Briuselyje

Jungtinės Karalystės politikai įspėja, kad šalis praranda įtaką Briuselyje, sprendžiant svarbius klausimus. Lordų rūmų ekonomikos ir finansų komitetas savo pareiškime teigia, kad vyriausybė turi panaudoti visus įmanomus išteklius, ginant Jungtinės Karalystės interesus.

Pranešime taip pat teigiama, kad labiausiai šiuo metu kenčia bankininkystės ir verslo sektoriai. Nauji Europos Sąjungos (ES) įstatymai nustatė ribas bankininkams išmokamoms premijos. Taip pat siūloma įvesti finansinių perlaidų mokestį.

Tai – skaudus smūgis Londonui, kuris didžiuojasi esąs vienas svarbiausių pasaulio finansinių centrų. Baiminamasi, kad naujos taisyklės privers bankininkus ieškoti palankesnių sąlygų kituose didmiesčiuose.

Ekspertai teigia, kad Jungtinės Karalystės įtakos sumažėjimas nėra netikėtas – vos pasigirdus kalboms apie šalies norą pasitraukti iš ES, kitos šalys narės ėmė mažiau vertinti Jungtinės Karalystės poziciją.

Pranešime teigiama, kad šalies politikai turi įdėti daugiau pastangų, norėdami daryti įtaką sprendimams Briuselyje, bei ieškoti naujų sąjungininkų Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių