Jungtinė Karalystė mini karalienės gimtadienį

Jungtinės Karalystės Karališkasis jūrų laivynas šeštadienį 21 šūvio salve pagerbė 86-ąjį gimtadienį švenčiančią karalienę Elizabeth II.

Karalienės garbei per jos gimtadienį salvės tradiciškai iššaunamos karinėse bazėse visoje šalyje. Pagrindinė šio šeštadienio salvė buvo iššauta Portsmuto uoste pietinėje Anglijos pakrantėje.

„Karalienė šią dieną leidžia privačiai“, - sakė Bakingamo rūmų atstovas, kuris pridūrė, kad monarchė yra Vindzoro pilyje į vakarus nuo Londono, kurioje leidžia daugumą savaitgalių.

Haid parke Londone Karališkosios raitosios artilerijos salvę trumpam buvo sutrikdęs žirgas, kuris pasibaidė ir pasileido bėgti. Stebėti ceremonijos buvo susirinkę beveik tūkstantis žmonių.

Armijos atstovė sakė, kad niekas per tą incidentą nebuvo sužeistas.

„(Žirgas) tiesiog norėjo prisidėti prie savo draugų. Šie žirgai labai gerai išdresuoti, bet dirbdamas su gyvūnais niekada negali žinoti“, - sakė ji.

Savo gimtadienį karalienė švenčia du kartus - mažesnės šeimyninės iškilmės vyksta jos tikrąją gimimo dieną balandžio 21-ąją, o didesnė „oficialaus gimtadienio“ šventė Londono Bakingamo rūmuose šiemet įvyks birželio 16-ąją.

Birželio 2-5 dienomis karalienė taip pat švęs savo valdymo deimantinį - 60 metų – jubiliejų.

Penktadienį karalienė atrodė gerai nusiteikusi. Per žirgų lenktynes Niuberyje į vakarus nuo Londono ji pasikalbėjo su geriausiu pasaulio golfo žaidėju Rory McIlroy ir jo drauge, garsia danų tenisininke Caroline Wozniacki.

Monarchė garsėja žirgų lenktynių pomėgiu, kaip ir jos duktė princesė Anne, kuri per 1976 metų Monrealio olimpiadą jojo karalienės žirgu. Puiki jojikė yra ir karalienės vaikaitė, princesės Anne duktė Zara Phillips - ji yra buvusi žirgų trikovės čempionė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių