Julija Tymošenko iškelta kandidate

Visos Ukrainos susivienijimas "Tėvynė" iškėlė Julijos Tymošenko partijos lyderę kandidate į šalies prezidentus.

Šeštadienio vakarą Nepriklausomybės aikštėje vyko suvažiavimas. Jo vedėjas, vienas "Tėvynės" lyderių Oleksandras Turčinovas, susirinkusiems pasiūlė balsuoti už J.Tymošenko iškėlimą kandidate į Ukrainos prezidentus per kitų metų sausio 17 d. vyksiančius rinkimus. Aidint karštiems plojimams jis paskelbė, kad dabartinė šalies premjerė J.Tymošenko vienbalsiai iškelta kandidate.

Prieš tai J.Tymošenko kandidatūrą parėmė iš suvažiavimo tribūnos pirmasis Ukrainos prezidentas Leonidas Kravčukas. "Julija Tymošenko, aš prašau priimti iš manęs Ukrainos valstybinės nepriklausomybės estafetę. Nes jeigu mes turėsimą šią valstybę - mes turėsime viską... ir tik jūs, aš tuo esu įsitikinęs, tai padarysite ir turite padaryti tai dėl mūsų", - sakė L.Kravčukas.

Paskelbdama suvažiavimui savo rinkimų kampanijos programos šūkius J.Tymošenko pareiškė, kad naujam Ukrainos prezidentui reikės pradėti nuo Europos kūrimo. Ukrainos premjerės nuomone, Europa - tai sąžiningi įstatymai, tikrasis teisingumas be korupcijos.

Be to, kandidatė į prezidentus mano, kad Ukraina neturi teisės būti nedraugiška kaimynėms. "Mūsų santykiai su Rusijos Federacija gali būti lygūs ir derami, gali būti sąžiningi, atviri, be jokių nesusikalbėjimų. Ukraina stipri savo partneryste, bet drauge Ukraina - lygi tarp lygių", - sakė premjerė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių