J.Tymošenko vėl iškelta baudžiamoji byla

Viena Ukrainos opozicijos lyderių Julija Tymošenko (nuotr.) teigia, kad Generalinės prokuratūros vyriausiojoje tyrimų valdyboje ji gavo nutarimą iškelti jai baudžiamąją bylą, tirtą dar 2003 m, ir šaukimą į Generalinę prokuratūrą gegužės 17 d. Tada ji turi būti apklausta ir jai paskirta kardomoji priemonė.

"Man įteikė dar prezidento Leonidos Kučmos laikais sukurptos bylos 2003 m. gegužės 19 d. nutarimą. Ši byla grindžiama falsifikuotais žmonių pareiškimais, kuriuos tada pateikė Ukrainos saugumo tarnyba", - trečiadienį žurnalistams sakė J.Tymošenko.

"Šaukimą turiu jau gegužės 17 d., pirmadieniui. Jie mane kviečia kitą pirmadienį, kad galėtų paskirti kardomąją priemonę ir apklausti kaip įtariamąją", - pareiškė J.Tymošenko po apsilankymo Generalinės prokuratūros Vyriausioje tyrimų valdyboje.

Drauge ji ne patikslino, kokia tai baudžiamoji byla.

Kaip sužinojo agentūra "Interfax", ši byla susijusi su tuo, kad J.Tymošenko esą davė kyšių Ukrainos Aukščiausiojo teismo teisėjams už savo artimų giminaičių išlaisvinimą iš arešto.

"Šią bylą L.Kučma ir nutraukė, nes ji atrodė absurdiškai net priklausomiems ir parsidavėliškiems teismams", - sakė opozicijos lyderė, primindama, kad pati Generalinė prokuratūra ir nutraukė šią baudžiamąją bylą 2004-2005 m.


Šiame straipsnyje: TymošenkoJanukovyčiusUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių