J.Tymošenko vargu ar bus paleista į laisvę

Europos Sąjungos (ES) ambasadorius Ukrainoje Jose Manuelis Pinto Teixeira abejoja, kad Ukrainos valdžia paleis buvusią premjerę Juliją Tymošenko po atitinkamo Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) sprendimo priėmimo.

„Mes nežinome iš anksto, koks bus Europos Teismo sprendimas, reikia jį sulaukti. Kai dėl galimo J.Tymošenko paleidimo, deja, aš nemanau, kad tai įvyks“, - sakė diplomatas išskirtiniame interviu agentūrai „Interfax“, atsakydamas į klausimą, ar įvykdys Ukraina atitinkamą EŽTT sprendimą, jeigu jis bus priimtas.

J.M.P.Teixeira priminė situaciją, susijusią su buvusiu Ukrainos vidaus reikalų ministru Jurijumi Lucenka:

„Šiame kontekste jau yra precedentas dėl J.Lucenkos, kai EŽTT priėmė sprendimą, kad jo areštas pažeidžia žmogaus teises. Tačiau Ukraina iki šiol šio sprendimo neįvykdė“, - sakė jis.

Kaip žinoma, Strasbūre veikiantis teismas pradėjo nagrinėti J.Tymošenko skundą dėl to, kad ji laikoma arešte neteisėtai.

Be to, buvusios premjerės apsauga ketina apskųsti Europos Žmogaus Teisių Teisme Vyriausiojo specializuoto civilinių ir baudžiamųjų bylų teismo sprendimą, kuriuo paliktas galioti nuosprendis „dujų byloje“.

Anksčiau J.Lucenkos gynėjas apskundė Europos Žmogaus Teisių Teisme buvusio ministro areštą. Pagal liepos 3 dienos EŽTT sprendimą, buvusio VRM vadovo areštas pažeidžia žmogaus teises. Teismas taip pat įpareigojo Ukrainą išmokėti J.Lucenkai 15 tūkst. eurų moralinės žalos atlyginimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių