J.Tymošenko įvardyta liudininke nužudymo byloje

Ukrainos generalinis prokuroras trečiadienį paskelbė, kad kalinama buvusi premjerė Julija Tymošenko buvo įvardyta liudytoja vieno deputato nužudymo byloje, o šis žingsnis dar labiau didina spaudimą prezidento Viktoro Janukovyčiaus pagrindinei politinei priešininkei.

Ukrainos parlamento narys Jevgenijus Ščerbanas buvo nušautas 1996 metais Donecko oro uoste per išpuolį, su kuriuo prokurorai anksčiau siejo J.Tymošenko ir jos sąjungininką Pavlo Lazarenką, šiuo metu atliekantį laisvės atėmimo bausmę Jungtinėse Valstijose už korupciją.

„Kadangi tyrimas (dėl J.Ščerbano nužudymo) tebevyksta, ji turi liudininkės statusą, - generalinis prokuroras Viktoras Pšonka sakė žurnalistams. - Vyksta konkretus tyrimas dėl nužudymo, panašaus į užsakomąjį.“

V.Pšonkos pavaduotojas Renatas Kuzminas anksčiau sakė, kad liudininkų parodymai leidžia manyti, kad J.Tymošenko ir P.Lazarenka yra „žmonės, kurie užsakė ir finansavo šį nužudymą“.

Tačiau jie abu neigia kaip nors susiję su šiuo incidentu.

51 metų J.Tymošenko šiuo metu atlieka septynerių metų laisvės atėmimo bausmę dėl įgaliojimų viršijimo, o dėl naujai iškeltų kaltinimų jos įkalinimas gali būti pratęstas iki 2023 metų.

Buvusiai premjerei skirtas teismo nuosprendis buvo griežtai kritikuojamas tarptautinės bendruomenės.

Europos Sąjunga ir daugelis jos šalių pagrasino, kad jų pareigūnai boikotuos nuo birželio 8 iki liepos 1 dienos vyksiančio Europos futbolo čempionato, kurį Ukraina organizuoja kartu su Lenkija, rungtynes.


Šiame straipsnyje: Julija Tymošenko

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių