JT: vien rugsėjį Europą per Viduržemio jūrą pasiekė 168 tūkst. žmonių

  • Teksto dydis:

Rugsėjį pavojingą kelionę per Viduržemio jūrą į Europą sėkmingai baigė apie 168 tūkst. migrantų ir pabėgėlių; šis mėnesio skaičius yra mėnesio rekordas, pranešė penktadienį Jungtinės Tautos.

„Rugsėjį 168 tūkstančiai žmonių kirto Viduržemio jūrą. Šis skaičius yra visų laikų mėnesio rekordas, penkis kartus didesnis už stebėtą 2014 metų rugsėjį“, – sakė žurnalistams JT pabėgėlių reikalų agentūros atstovas Adrianas Edwardsas (Adrianas Edvardsas).

Pasak jo, šių metų rugsėjo skaičius sudaro daugiau kaip du trečdalius visų pernai buvusių atvykimų, kai per Viduržemio jūrą Europą pasiekė 219 tūkst. migrantų.

Skaičiuojant nuo metų pradžios, šiemet tokią kelionę atliko beveik 530 tūkst. žmonių, iš kurių beveik 400 tūkst. atvyko į Graikiją ir 131 tūkst. – į Italiją.

Nuo sausio apie 3 tūkst. keliauninkų per jūrą žuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pries pabegelius.

Pries pabegelius. portretas
Manau zmones reikia teisti uz rizikinga ,zudoma kelione su vaikais.Yra jiems artimu saliu kur kalba.paprociai panasus,o ne rizikuojant vaiku ir savo gyvybe tik i Europa,kad daugelis gyventi is pasalpu.Skaiciau ne viena rasini ,kad jiem reikia daug sunkiai dirbti ju artimose salyse.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių