JK teismas skelbs naują nutartį dėl J. Assange'o vasario 13 dieną

  • Teksto dydis:

Britanijos teisėja antradienį pareiškė vasario 13 dieną skelbsianti naują nutartį dėl arešto orderio „WikiLeaks“ įkūrėjui Julianui Assange'ui (Džulianui Asandžui), pažeidusiam paleidimo už užstatą sąlygas.

Anksčiau teisėja Emma Arbuthnot (Ema Arbutno) paskelbė paliekanti galioti šalies išduotą arešto orderį J. Assange'ui (Džulianui Asandžui), atimdama galimybę valstybių paslaptis viešinančios interneto svetainės „WikiLeaks“ įkūrėjui palikti Ekvadoro ambasadą Londone, kur jis praleido pastaruosius penkerius metus.

Tačiau jo advokatai pateikė naują prašymą – apsvarstyti, ar būtų tenkinamas „viešas interesas“ vykdyti tai.

Anot teisėjos, jeigu J. Assange'as nori , kad orderis būtų atšauktas, jis turi pasiduoti valdžiai ir ateiti į teismą. Ji sakė, kad teisme jis galėtų pateikti savo argumentų, kad kardomosios sąlygos buvusios pažeistos dėl „pateisinamų priežasčių“.

Paskelbusi nutartį teisėja sutiko leisti J. Assange'o advokatui Markui Summersui (Markui Samersui) pateikti argumentus jo klientui nedalyvaujant, kad orderis turi būti atšauktas, nes nebėra visuomenės intereso areštuoti J. Assange'ą.

M. Summersas kalbėjo apie savo ginamojo sveikatos problemas, depresiją, ir tvirtino, kad pusšeštų ambasadoje praleistų metų yra daugiau negu pakankama bausmė už jo veikas.

E. Arbuthnot sakė priimsianti nutartį dėl šių naujų argumentų vasario 13 dieną.

2012-ųjų birželį J. Assange'as į Ekvadoro ambasadą atėjo siekdamas išvengti Europos arešto orderio ir išdavimo Švedijai dėl 2010 metais šioje Skandinavijos šalyje pradėto tyrimo dėl įtariamo išžaginimo ir lytinės prievartos.

Švedija pernai nutraukė tyrimą, bet britų policija vis dar siekia areštuoti J. Assange'ą, nes jis nepasirodė teisme pažeidęs paleidimo už užstatą sąlygas per savo nesėkmingą priešinimąsi ekstradicijai.

Dar J. Assange'as atsisako palikti Ekvadoro ambasados teritoriją, nes bijo, kad bus išduotas JAV ir ten stos prieš teismą už 2010-aisiais „WikiLeaks“ paviešintus nutekintus slaptus JAV dokumentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių