JAV žiniasklaida: D. Trumpas ir V. Putinas gali susitikti liepą

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali susitikti ateinantį mėnesį, šeštadienį paskelbė amerikiečių dienraštis „The Washington Post“, remdamasis neįvardytais šaltiniais.

„Tikimasi, kad prezidentas Trumpas susitiks su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ateinantį mėnesį, kai jis atvyks į Europą dalyvauti NATO viršūnių susitikime, pranešė vienas aukšto rango administracijos pareigūnas ir du su jo (D. Trumpo) darbotvarke susipažinę diplomatai“, – nurodė laikraštis.

„The Washington Post“ pažymėjo, kad Baltųjų rūmų pareigūnai jau kovą buvo informuoti apie D. Trumpo ketinimus susitikti su V. Putinu, kai „Kremlius pranešė, kad Trumpas per pokalbį telefonu su Rusijos lyderiu pateikė jam kvietimą“.

Pasak laikraščio šaltinių, D. Trumpas asmeniškai paprašė savo padėjėjų organizuoti dvišalį susitikimą, V. Putinui pabendravus su juo pernai lapkritį per Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių ekonominis bendradarbiavimo (APEC) viršūnių susitikimą.

„Po to susitikimo prezidentas pasakė, kad norėtų pakviesti Putiną į Baltuosius rūmus. Mes tai ignoravome“, – sakė laikraščio pašnekovas. Jis pridūrė, kad tuo metu pagrindiniai Nacionalinio saugumo tarybos patarėjai buvo nusiteikė prieš sumanymą surengti tokį susitikimą.

„Jie nusprendė: „Palaukime ir pažiūrėkime, ar jis ką nors pasakys apie tai dar kartą“, – leidinys citavo šaltinį, pageidavusį neviešinti jo vardo.

Penktadienį D. Trumpas užsiminė, kad su Rusijos prezidentu gali susitikti šią vasarą.

„Gali būti, kad susitiksime, taip“, – jis atsakė žurnalistams į atitinkamą klausimą.

Tai jau ne pirmas kartais, kai D. Trumpas sako esąs pasirengęs susitikti su Rusijos vadovu.

Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas birželio 8 dieną pranešė, kad per paskutinį pokalbį telefonu V. Putinas ir D. Trumpas svarstė galimybę susitikimą surengti Vienoje. Pasak jo, šis klausimas buvo iškeltas per Rusijos lyderio derybas su Austrijos kancleriu Sebastianu Kurzu.

„Jūs žinote, kad abu prezidentai kalbėjosi apie tokio susitikimo būtinybę per vėliausią pokalbį telefonu. Taip pat (kalbėjosi), kad jo miestas gali būti Viena“, – sakė D. Peskovas žurnalistams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių