JAV valstybės sekretorius paragino Rusiją sugrąžinti savo atstovus į BKKC Donbase

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas (Reksas Tilersonas) išvakarėse kalbėdamas telefonu su Rusijos diplomatijos vadovu Sergejumi Lavrovu paragino sugrąžinti Rusijos karius į Bendrąjį kontrolės ir koordinacijos centrą (BKKC) Donbase, sakoma trečiadienį paskelbtame JAV valstybės sekretoriaus atstovės spaudai Hether Nauert (Heter Noert) pareiškime.

„Valstybės sekretorius, atkreipdamas dėmesį į JAV nerimą dėl didėjančio smurto rytinėje Ukrainoje, paragino Rusiją grąžinti savo atstovus į Bendrąjį kontrolės ir koordinacijos centrą ir sumažinti smurto lygį (Ukrainoje)“, – nurodoma jame.

Rusijos URM taip pat pranešė, kad gruodžio 26 dieną JAV valstybės sekretorius R. Tillersonas kalbėjosi telefonu su Rusijos užsienio reikalų ministru S. Lavrovu. Pokalbis įvyko amerikiečių iniciatyva.

„Buvo paliestos ir kitos tarptautinės temos (ne tik Sirijos), įskaitant padėtį Ukrainoje Minsko susitarimų įgyvendinimo kontekste. Patvirtinta tolesnio dvišalio konsultacinio kanalo, papildant „Normandijos (derybų) formato“ kontaktinės grupės darbą, svarba“, – sakoma Rusijos URM pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių