JAV svarsto galimybę išstoti iš JT Žmogaus teisių tarybos

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija svarsto galimybę šaliai pasitraukti iš Jungtinių Tautų (JT) Žmogaus teisių tarybos, nes nesutinka su šios organizacijos pozicija tam tikrais klausimais, sekmadienį rašo žurnalas „Politico“, remdamasis dviem šaltiniais, bendraujančiais su buvusiais ir esamais JAV pareigūnais.

Leidinio teigimu tokį sprendimą D. Trumpas gali priimti dėl neigiamo tarybos požiūrio į Izraelio nausėdijų statybas. Galutinį sprendimą šiuo klausimu bendrai priims D. Trumpas, valstybės sekretorius Rexas Tillersonas (Reksas Tilersonas) ir JT atstovė Jungtinėse Tautose Niki Heili (Nikki Haley).

Praėjusių metų gruodžio pabaigoje JT Saugumo Taryba priėmė rezoliuciją, smerkiančią nausėdijų plėtrą Izraelyje ir raginančią nutraukti tokius veiksmus.

47 narių JT Žmogaus teisių taryba, pirmadienį pradedanti naują sesiją, yra kritikuojama ir dėl to, kad jai priklauso žmogaus teises pažeidžiančios šalys, tokios kaip Kinija ar Saudo Arabija. Nors kol kas niekas nekalba apie staigų pasitraukimą, diskusija šiuo klausimu gali sukelti nerimą tarptautiniams aktyvistams, kurie jau dabar nerimauja, kad D. Trumpo prezidentavimo metu JAV atsainiau žvelgs į pasaulinius žmogaus teisių klausimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių