JAV stiprins savo karinį potencialą Baltijos regione

  • Teksto dydis:

JAV sausumos pajėgų Europoje vadas generolas leitenantas Benas Hodgesas (Benas Hodžesas) šeštadienį pareiškė, kad Amerika stiprins savo karinį potencialą Baltijos regione ir toliau dalyvaus jame vykstančiose pratybose.

„Tuo dabar ir užsiimame“, – šeštadienį per Lennarto Meri (Lenarto Merio) konferenciją Taline sakė B. Hodgesas, kai buvo paklaustas BNS, ką galėtų reikšti JAV gynybos sekretoriaus Jameso Mattiso (Džeimso Matiso) pažadas esant būtinybei stiprinti karinį potencialą Baltijos regione.

„Mes čia jau turime šarvuotosios technikos brigadą. Rugsėjo pabaigoje iš Vokietijos, iš Grafenvėro bazės čia atvyks oro desantininkų batalionas, dalyvausiantis NATO taktinės grupės mokymuose“, – pridūrė B. Hodgesas.

Pasak jo, Aljanso sprendimas suformuoti Baltijos šalyse ir Lenkijoje batalionų lygio taktines grupes pastebimai padidino sąjungininkų atgrasymo priemonių veiksmingumą.

„Aš, kaip sausumos pajėgų karininkas, visuomet norėjau matyti infrastruktūros gerinimą, siekiant padidinti pajėgų perkėlimo greitį. Savo vaidmenį čia atlieka diplomatija – Baltijos šalys ir Lenkija gerai susidorojo su savo užduotimi“, – sakė generolas, pabrėžianti nuolatinio infrastruktūros gerinimo svarbą.

JAV sausumos pajėgų Europoje vadas pabrėžė, kad greito pajėgų perdislokavimo galimybė taikos metu užtikrina šalies politinei vadovybei geriausius pasirinkimo variantus. „Gerai veikiantis geležinkelių transportas yra svarbi priemonė, su kuria NATO narės galėtų plėtoti pajėgų ir įrangos pervežimą per valstybines sienas“, – sakė jis.

Savo vaidmenį čia atlieka diplomatija – Baltijos šalys ir Lenkija gerai susidorojo su savo užduotimi.

Jis taip pat pažadėjo, kad JAV toliau dalyvaus regione rengiamose tarptautinėse pratybose, prisidės prie jų organizavimo.

„Rugsėjo mėnesį mums pratybos Švedijoje, šiuo metu Estijoje vyksta manevrai „Pavasario audra 2017“ (Kevadtorm-2017). Birželį įvyks pratybos „Kardo kirtis“ (Sabre Strike)“, – sakė B. Hodgesas.

Lankstus atgrasymas

Pasak B. Hodgeso, JAV nori NATO rytų sparne suformuoti lanksčią atgrasymo sistemą, pajėgią užkirsti kelią krizėms.

„Kad būtų užkirstas kelias krizėms, svarbu tokie veiksniai kaip įvykių supratimas, politiniai sprendimai ir ginkluotųjų pajėgų koncentracijos greitis“, – paaiškino B. Hodgesas. Jis pažymėjo, kad šioje srityje klaidos neleistinos.

B. Hodgesas akcentavo NATO ir Europos Sąjungos veiksmų vienybę Rusijos atgrasymo, ypač sankcijų taikymo klausimu.

Be to, jis ragino Rusiją mokymus organizuoti taip pat skaidriai, kaip tai daro NATO.

Pasak amerikiečių generolo, Estija, vystydama NATO sutarties 3-iojo straipsnio principą dėl savo gynybinio potencialo stiprinimo, žengia pirmosiose gretose ir yra sektinas pavyzdys kitoms Aljanso narėms.

„Europos Sąjungos šalys, kurios dėl savo gynybinių pajėgumų stiprinimo daro tiek pat, kiek Estija, turi to paties reikalauti ir iš kitų“, – nurodė B. Hodgesas, atsakydamas į klausimą dėl NATO ir ES bendradarbiavimo plėtojimo galimybių.


Šiame straipsnyje: JAVBaltijos regionasJAV kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

tigis

tigis portretas
Cia ne suruseje lietuviai vis nacistu saly palaiko,o tikri vatnykai,kuriu Lietuvoje dar vis 140000 tuks.like ir i parasa nesiruosia emigruoti,o lekia i ta keikiama Europa.Jei tie vadinami jankiai duotu bevizi ivaziavima rusams,tai keli milijonai tuoj pat emigruotu i USA is parasos.

Iš kur ta Putino subinlaižių baimė?

Iš kur ta Putino subinlaižių baimė? portretas
Vis pasireiškianti necenzūriniu koliojimusi.

>//////...............

>//////............... portretas
Uostyk šūdą,vatnyke.Važiuok į savo mylimą paRašą liliPutkai pačiulpti.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių