JAV siūlo aprūpinti Izraelį naujais ginklais

Jungtinės Valstijos pasiūlė Izraeliui modernios ginkluotės mainais į įsipareigojimą neatakuoti Irano branduolinių objektų šiais metais, ketvirtadienį pranešė Izraelio dienraštis „Maariv“.

Cituodamas neįvardytus Vakarų šalių diplomatus ir žvalgybos tarnybas, laikraštis nurodė, kad per Izraelio premjero Benjamino Netanyahu vizitą Vašingtone šią savaitę JAV administracija pasisiūlė aprūpinti žydų valstybę moderniomis bombomis bunkeriams sprogdinti ir tolimojo veikimo degalų papildymo lėktuvais.

Izraelis savo ruožtu turėtų sutikti atidėti tikėtiną puolimą prieš Iraną iki 2013 metų, po JAV prezidento rinkimų ateinantį lapkritį.

Izraelis ir didelė dalis tarptautinės bendruomenės baiminasi, kad Irano branduolinė programa pridengia pastangas pasigaminti branduolinių ginklų, nors Teheranas šiuos kaltinimus neigia.

Ši tema buvo pagrindinė per B.Netanyahu ir JAV prezidento Baracko Obamos derybas Vašingtone šią savaitę.

JAV ir Izraelis nesutaria, kokio lygio yra šiuo metu Irano keliama grėsmė. B.Netanyahu pirmadienį sakė, kad sankcijos prieš šiitišką respubliką nesuveikė ir kad „nei vienas iš mūsų negali sau leisti ilgiau laukti“.

Didžiausia nesutarimai tarp Vašingtono ir Izraelio kyla dėl kariniam smūgiui prieš Iraną tinkamo laiko: žydų valstybė perspėja, kad Iranui stiprinant savo gynybos pajėgumus, tokio smūgio „langas“ tampa siauresnis.


Šiame straipsnyje: IzraelisIranasJAVginklai

NAUJAUSI KOMENTARAI

J

J portretas
Du agresoriai susitarė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių