JAV siekia užtikrinti susitikimą su Šiaurės Korėja

Jungtinių Valstijų ir Pietų Korėjos vadovai Vašingtone susitinka aptarti planuojamo Donaldo Trumpo ir Kim Jong Ino susitikimo.

Jungtinių Valstijų ir Pietų Korėjos vadovai Vašingtone susitinka aptarti planuojamo Donaldo Trumpo ir Kim Jong Ino susitikimo.

Sąjungininkėms tenka ieškoti būdų išsaugoti trapius diplomatinėmis priemonėmis pasiektus rezultatus, po to, kai Šiaurės Korėja praėjusią savaitę pagrasino trauktis.

Ji paskelbė atšaukianti numatytas dvišales derybas su Pietų Korėja dėl pratybų su Jungtinėmis Valstijomis. Režimo naujienų kanalai pranešė, kad pratybos nesuderinamos su šiltėjančiais Šiaurės ir Pietų santykiais.

Dėl pratybų Šiaurės Korėja pagrūmojo ir Jungtinėms Valstijoms. Užsiminė, kad gali apsigalvoti dėl birželį Singapūre numatyto D. Trumpo ir Kim Jong Ino susitikimo.

Be to, režimas apkaltino Jungtinių Valstijų prezidento administraciją siekiant užspeisti ją į kampą ir pasiekti vienašalio susitarimo dėl branduolinio nusiginklavimo.

Korėją itin papiktino nacionalinio saugumo patarėjo Johno Boltono užuominos apie Libiją kaip branduolinio nusiginklavimo modelį. 2003-aisiais Libijos lyderis Muammaras Gaddafis sutiko atsisakyti branduolinės programos ir cheminio ginklo mainais į sankcijų panaikinimą. Tačiau po 8 metų jis buvo nužudytas sukilėlių.

D. Trumpas bandė švelninti situaciją žadėdamas garantijas, kad Šiaurės Korėjos lyderis nebus nuverstas.

Išsamiau apie situaciją – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių