JAV Romano Polanskio nepaliks ramybėje

JAV ir toliau sieks, kad Romanas Polanski (Romanas Polanskis) būtų joms perduotas ir patrauktas atsakomybėn pagal kaltinimą 13 metų mergaitės išžaginimu 1977 metais.

Tai pareiškė JAV valstybės departamento atstovas spaudai Philipas Crowley.

Šveicarijos valdžia pirmadienį atsisakė perduoti Amerikos teisėsaugai žinomą lenkų kilmės prancūzų kino režisierių, kuris buvo namų arešte nuo praėjusių metų rugsėjo.
"Mes ir toliau sieksime teisingumo ir įvertinsime, kokios mūsų tolesnės galimybės", - sakė Ph.Crowley.

Pasak Valstybės departamento atstovo, JAV paklausime dėl ekstradicijos nebuvo jokių klaidų, apie kurias kalba Šveicarija.


"Jungtinių Valstijų nuomone, suaugusio žmogaus įvykdytas 13 metų vaiko išžaginimas yra nusikaltimas, - sakė Ph.Crowley. - Mes įvertinsime (Šveicarijos teisingumo ministerijos) sprendimą, ir tolesnių veiksmų turės imtis jau mūsų kolegos iš JAV teisingumo departamento".

Amerikos teisingumo departamentas pareiškė, kad "labai nusivylė" atsisakymu perduoti R.Polanski.
JAV generalinio prokuroro padėjėjas Lanny Breueris (Lanis Brujeris) sakė, kad paklausimas dėl ekstradicijos buvo visiškai paremtas faktais, įstatymais ir turimais susitarimais.
L.Breueris atsisakė komentuoti, kokių tolesnių veiksmų JAV imsis prieš kino režisierių.
Šveicarijos teisingumo ministerija pareiškė, kad sprendimas priimtas, nes "neįmanoma visiškai tvirtai atmesti klaidos paklausime dėl ekstradicijos galimybės".

Oficialusis Bernas taip pat pranešė, kad priimant sprendimą šioje byloje buvo atsižvelgiama į Šveicarijos nacionalinius interesus.

Šveicarijos teisingumo ministrė Eveline Widmer-Schlumpf (Evelinė Vidmer-Šliumpf) pareiškė, kad Amerikos valdžia negali užginčyti šio sprendimo, ir Vašingtonas jau su tuo sutiko.

"Iš karto noriu pabrėžti, kad mes nenagrinėjome klausimo dėl nusikaltimo kvalifikavimo, tai ne mūsų uždavinys. Ir mes nesprendėme, kaltas jis ar ne", - pažymėjo E.Widmer-Schlumpf.


Šiame straipsnyje: romanas polanskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių