JAV programišiai iš bankomatų pavogė per 45 mln. dolerių

Niujorke įsikūrusi, bet daugelyje šalių veikusi programišių grupė per keletą valandų pavogė 45 mln. dolerių. Nusikaltėliai įsilaužė į debeto kortelių bendrovių sistemas, panaikino apribojimus pinigams išgryninti ir išėmė grynuosius pinigus iš bankomatų. Taip praneša Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) pareigūnai.

Prokurorai iškėlė kaltinimus aštuoniems asmenims, kurie įtariami sudarę Niujorke veikusią grupuotę, nors visas nusikaltėlių tinklas apėmė 26 šalis. Niujorkiečiai kaltinami neteisėtai išsigryninę beveik tris milijonus dolerių.

„Tai – didžiulis XXI amžiaus bankų apiplėšimas, vykdytas internetu ir apėmęs visą pasaulį. Vietoje ginklų ir kaukių, ši kibernetinių nusikaltimų organizacija naudojo nešiojamuosius kompiuterius ir internetą“, – teig4 federalinė prokurorė Loretta Lynch.

Įsilaužėliai įsibrovė į korteles prižiūrinčių bendrovių sistemas, ieškodami informacijos apie iš anksto papildytas debeto korteles. Rastą informaciją perduodavo gatvėse veikusiems bendrininkams, kurie pinigus paimdavo iš bankomatų.

„Naudodamiesi išankstinio mokėjimo debeto kortelėmis, jie taikėsi ne į žmonių santaupas, o į bankų atidėtus pinigus kortelių savininkų išlaidoms“, – tęsė L. Lynch.

Per pirmą ataką nusikaltėliai įsilaužė į banką Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE), po to maždaug 20 šalių pavogė apie 5 mln. dolerių. Antrosios atakos taikinys – bankas Omane. Per 10 valandų 24 šalyse pavogti 40 mln.dolerių.

JAV pareigūnai teigia, kad teisėsaugos agentūros Jungtinėje Karalystėje (JK), Rumunijoje, Japonijoje ir Kanadoje taip pat dalyvauja tyrime. Kitose šalyse taip pat suimti įtariamieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mmm

mmm portretas
verta grieko diela :D

vokit

vokit portretas
i sveikata
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių