JAV prezidento rinkimų sausainiai: palaiko ar nori nukąsti galvą?

JAV prezidento rinkimų nuotaikos neaplenkė ir šalies kepyklų, kurios per dieną parduoda iki kelių šimtų sausainių su kandidatų atvaizdais. Kol kas parduodama daugiau saldėsių su Donaldo Trumpo atvaizdu, tačiau neaišku – ar jis populiaresnis, ar jam labiau norima nukąsti galvą.

Kasdien skelbiami apklausų rezultatai fiksuoja vieno ar kito kandidato į JAV prezidentus persvarą kurioje nors valstijoje. Akyliausiai stebimos svyruojančios valstijos – kieno šįkart, respublikonų ar demokratų, pusėn jos nusvirs.

Apklausų duomenimis, viena iš svyruojančiųjų – Pensilvanija – jau kurį laiką Hillay Clinton pusėje. Šiuo metu ją čia palaiko apie 5 proc. daugiau rinkėjų nei D. Trumpą. Bet bendroje valstijos statistikoje pasimeta atskirų miestelių ar net bendruomenių nuotaikos. Tačiau yra būdų išmatuoti ir jas, pavyzdžiui, sužinoti, kieno – H. Clinton ar D. Trumpo – sausainiai perkami dažniau.

Rinkimų sausainių su abiejų kandidatų atvaizdais galima rasti keliose Pitsbergo kepyklose.

Užsukus į vieną kepyklą, esančią už 15 min pėsčiomis nuo Pitsbergo senamiesčio, vitrinoje buvo likęs vienas rinkimų sausainis.

Idėja kepti rinkimų sausainius kilo po to, kai tokių iškepti užsakė viena įmonė. Kuo arčiau rinkimai, tuo dažniau sausainių užsakoma renginiams. Už prekystalio besisukančios merginos pasakoja, kad kepykla stengiasi būti apolitiška – juk gamina abiejų kandidatų sausainius. Už ką pats ketina balsuoti, neatskleidžia ir kitos kepyklos, įsikūrusios Pitsbergo priemiestyje, vedėjas. Be to, jis tikina, kad jų gaminamų H. Clinton ir D. Trumpo sausainių net ir skonis visiškai vienodas.

Per dieną kepykla parduoda po šimtą-du šimtus rinkimų sausainių.

Tačiau sausainių populiarumas skiriasi. D. Trumpo saldėsių kepykla jau pardavė beveik 2 500, o H. Clinton – trečdaliu mažiau.

Vedėjo žodžius patvirtina ir nukainotų prekių lentyna. Joje išparduodami nebe pirmo šviežumo H. Clinton sausainiai, o D. Trumpo atvaizdų čia nėra.

Peršasi išvada, kad D. Trumpas Pitsburgo priemiestyje populiaresnis, bet, kaip pastebi kepyklos klientai ir darbuotojai, galbūt žmonės kaip tik perka nemėgstamo kandidato atvaizdą, kad galėtų „nukąsti jam galvą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių