JAV prezidentas neigia, kad nori atšaukti sankcijas Rusijai

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, esą jis ruošiasi atšaukti Rusijai paskelbtas sankcijas, pranešė amerikiečių televizija CNBC.

„Mačiau ir skaičiau pranešimų, kad Trumpas nori atšaukti (Rusijai paskelbtas) sankcijas. Aš gaudavau pelno. Esu sudaręs sandorių. Štai ką sugebu daryti. Kodėl turėčiau atšaukti sankcijas, jei nieko negausiu (mainais)?“ – pareiškė prezidentas žurnalistams į Paryžių skridusiame prezidentiniame lėktuve.

„Ir, tarp kitko, tenoriu sudaryti gerų sandorių su Rusija“, – teigė jis.

D.Trumpo nuomone, Rusijos lyderis Vladimiras Putinas negalėjo jo palaikyti per prezidento rinkimų kampaniją pernai, JAV vadovą citavo naujienų agentūra „Bloomberg“.

„Ir kai kitąkart susitiksiu su V.Putinu, manau, užduosiu jam klausimą: „Ką jūs iš tikrųjų palaikėte?“ Nes negaliu nė įsivaizduoti, kad jis būtų buvęs už mane“, – sakė respublikonas.

Anot D.Trumpo, jis neuždavė šio klausimo Rusijos prezidentui Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo kuluaruose, nes derybų programa ir taip buvo pernelyg įtempta, be to, jie svarstė sudėtingą klausimą dėl paliaubų Sirijoje.

Jungtinių Valstijų prezidentas paaiškino, kad Maskva nebūtų rėmusi jo per rinkimus, nes jis palaiko galingų JAV ginkluotųjų pajėgų ir budriai saugomų sienų idėją, taip pat nori, kad Amerika eksportuotų energetikos išteklius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
patys ameriken pindosen apsišiko nuo savo sankcijų

???.

???. portretas
Tai kas čia,pasiteisinimas ?.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių