JAV policija nušovė aktyvistą, laikiusį tris įkaitus

Radikalių pažiūrų aplinkosaugos aktyvistas trečiadienį paėmė įkaitais tris vyrus vienos JAV televizijos pastate, tačiau vėliau buvo nušautas policijos.

Per keturias valandas trukusią televizijos "Discovery Channel" pastate paimti įkaitai nenukentėjo, o detonavus prie užpuoliko kūno pritvirtintiems užtaisams pasklido dūmų debesis.

Policija nurodė, kad po kelias valandas trukusių įtemptų derybų, per kurias užpuolikas buvo stebimas vaizdo kameromis, specialiųjų pajėgų pareigūnai nušovė pagrobėją, kai jis nukreipė ginklą į vieną iš įkaitų.

"Tada vidun įžengė mūsų taktinės komandos. Jie nušovė įtariamąjį. Įtariamasis mirė", - policijos seržantas J.Thomasas Mangeris sakė žurnalistams.

Pranešama, kad užpuolikas buvo iš Azijos kilęs amerikietis Jamesas Lee, jau anksčiau protestavęs prieš "Discovery Channel". 2008 metų kovą vyras buvo nuteistas dėl viešosios tvarkos pažeidimo - jam skirtas šešių mėnesių bandomasis laikotarpis ir nedidelė bauda.

J.Th.Mangeris pripažino, kad užpuolikas "nesutarė su žmonėmis iš "Discovery Channel". Manau, kad jis iš tiesų prieš porą metų buvo suimtas".

J.Lee įžengė į didelio televizijos pastato vestibiulį apie 13 val. vietos (20 val. Lietuvos) laiku, grasindamas pistoletu ir laikydamas paketą, o prie jo kūno buvo pritvirtinti metaliniai kanistrai, nurodė policija.

Į įvykio vietą buvo iškviesti išminavimo ekspertai, o iš pastato ir aplinkinės teritorijos buvo evakuoti žmonės. Iš pirmame aukšte veikiančio dienos priežiūros centro kūdikiai buvo vežami lovelėse.

Policija tebetiria pranešimus, kad užpuolikas bent kartą iššovė, įsiveržęs į pastatą Vašingtono priemiestyje Silver Springe, kuriame dirba apie 1 900 žmonių.

J.Lee, turėjęs privatų tinklalapį "Save The Planet" (Gelbėkit planetą), viename savo pranešime pripažino nesutariantis su "Discovery Channel".

Ši televizija garsėja dokumentiniais filmais apie gamtą, taip pat laidomis apie karybą ir žmonių išgyvenimą gamtoje.

Jis anksčiau protestavo prie "Discovery Channel" būstinės, be kita ko, reikalaudamas kad šis kabelinės televizijos kanalas "skelbtų pasauliui apie savo įsipareigojimą gelbėti planetą".

J.Lee reikalavo, kad televizija "liautųsi raginusi gimdyti daugiau parazitinių žmonių kūdikių", nepropaguotų karo ir masinio naikinimo ginklų savo laidose apie techniką, taip pat pasisakytų prieš bet kokią imigraciją.

"Turi būti atskleistas civilizacijos purvas..., taip pat visos šlykščios jos religinės ir kultūrinės šaknys bei godumas, - sakoma viename jo pranešime. - Skelbkite šią žinią, kol bus pradėta mažinti planetos tarša, o žmonių populiacija sumažės! Tai jūsų pareiga. Jeigu taip nemanote, nešdinkitės po velnių iš planetos!"

J.Lee pranešimuose nuolat buvo akcentuojamas nevaldomo pasaulio gyventojų skaičiaus didėjimo pavojus.

"Išgelbėti Planetą reiškia išgelbėti, kas liko iš su žmonėmis nesusijusios Gamtos, mažinant Žmonių populiaciją, - teigė jis. - Tai reiškia, kad žmonijai turi būti neleidžiama gimdyti daugiau šlykščių kūdikių!"

"Discovery Channel" atstovas Davidas Levy sakė, kad televizijos apsaugininkai pažinojo J.Lee, tačiau nelaikė jo pavojingu, nes šio vyro pažiūros buvo akivaizdžiai absurdiškos.

"Jeigu pasidomėtumėte, ką jis yra viešai paskelbęs internete, nemanau, jog tai yra padiktuota sveiko proto, - aiškino D.Levy. - Be abejo, žinojome apie jį, tačiau rimtai nevertinome jo reikalavimų arba grasinimų".


Šiame straipsnyje: JAVĮkaitaipagrobimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių