JAV pirmąkart dislokuos savo pajėgas Lenkijoje

Pentagonas trečiadienį nurodė planuojantis pasiųsti į Lenkiją JAV oro pajėgų dalinį, kuris užtikrintų naikintuvų ir transporto lėktuvų palaikymą.

Pranešimas apie pirmąjį Amerikos karių dislokavimą šioje Vidurio Europos šalyje buvo paskelbtas pasibaigus JAV gynybos sekretoriaus Leono Panettos ir Lenkijos gynybos ministro Tomaszo Siemoniako deryboms.

Šis dalinys „atvyks šį rudenį prižiūrėti kas ketvirtį dislokuojamus (naikintuvus) F-16 ir (transporto lėktuvus) C-130, pradedant nuo 2013 metų. Tai bus pirmosios JAV pajėgos, dislokuotos Lenkijos teritorijoje“, sakoma Pentagono atstovo George'o Little'o pranešime.

„Šio dalinio atvykimas žymės naują žingsnį į priekį santykiuose tarp Jungtinių Valstijų ir Lenkijos bei suteiks galimybę glaudesniam kariniam bendradarbiavimui“, - pridūrė jis.JAV naikintuvai F-16 ir transporto lėktuvai „C-130 Hercules“ bus dislokuojami Lenkijoje nuo ateinančių metų pagal rotacinį principą, sakoma pranešime.

Ministrai taip pat aptarė Lenkijos indėlį Afganistane dislokuotose tarptautinėse pajėgose, kurioms priklausantys beveik 2 500 lenkų karių yra sutelkti rytinėje Gaznio provincijoje. Buvo kalbama ir apie Varšuvos dalyvavimą NATO priešraketinės gynybos sistemoje.

Tikimasi, kad Lenkijoje ir Rumunijoje iki 2018 metų bus įrengtos balistinių raketų gaudytuvų baterijos, o Turkijoje bus pastatyta ankstyvojo perspėjimo radarų sistema.


Šiame straipsnyje: JAV pajėgos LenkijojeF-16

NAUJAUSI KOMENTARAI

gebelsas

gebelsas portretas
lakunai pratinami prie klimatiniu ir geografinius salygu.... Ir reljefo.... kazin kodel?

vidma

vidma  portretas
dasizaisit jus dolbajobai ,kam eskaloti konflikta . nuo to tik bus blogiau . Nuslos ir lenkija ir lietuva kartu nuo zemelapio . Asku lengviau kariaut svetimose zemese o varit atostogu pas save namo . Bet kas gi klaus lietuviu ar je to nori ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių