JAV perspėja Rusiją ir sveikina ES žingsnį išplėsti sankcijas

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos ketvirtadienį perspėjo Rusiją, jog svarsto galimybę įvesti jai naujas sankcijas dėl padėties Ukrainos rytuose, ir sveikino Europos Sąjungos (ES) sprendimą išplėsti Maskvai jau taikomas varžomąsias priemones.

JAV Valstybės departamento atstovė Jen Psaki (Džen Psaki) sakė, kad ketvirtadienį ES užsienio reikalų ministrų priimtas sprendimas išplėsti galiojančias Bendrijos sankcijas Maskvai „yra dar vienas ženklas, kad kelių pastarųjų dienų ir savaičių veiksmai – visiškai nepriimti ir kad tai sukels naujų pasekmių“.

Per ministrų susitikimą Briuselyje pasiekto susitarimo pagrindas yra pastangos, kurios tęsiamos jau ne vieną mėnesį, pridūrė J.Psaki, pabrėždama, kad šis sprendimas yra „teigiamas žingsnis“.
Valstybės departamento atstovė sakė negalinti prognozuoti, kada bus įvestos naujos Vašingtono sankcijos ir kas bus jų taikiniai.

„Kartais įtraukiame vardus, kartais sektorius arba bendroves – tas pats daroma ir ES, – aiškino J.Psaki. – Mes toliau svarstysime, ką dar galėtume pridėti.“

Anksčiau šią savaitę JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) pažadėjo didinti spaudimą Rusijai ir kartu su Amerikos sąjungininkėmis ieškoti kitų galimų būdų šiai problemai spręsti.
„Svarstysime visas mums prieinamas papildomas priemones, išskyrus karinę konfrontaciją, ir mėginsime spręsti šį klausimą“, – sakė jis.

Ketvirtadienį Briuselyje vykusiame posėdyje ES Užsienio reikalų taryba susitarė šešiems mėnesiams pratęsti galiojančias sankcijas Rusijai, išplėsti asmenų, kuriems taikomos varžomosios priemonės sąrašą, taip pradėti diskusijas dėl galimų naujų priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam Leninas

tam Leninas portretas
nesistebiu, nes sirgdamas sifiliu, leninas nieko geriau sugalvoti nesugebėjo, todėl dabar turi ruskynas amžiną bėdą - savų karaliukų nevispročių valdomą nustekentą šalį.

Leninas

Leninas portretas
Reikalinga proletariato revoliucija visame pasaulyje. Kryme jau įvyko.Nuversti Amerikos chuntą valdančią Kremlių.

mizantropas

mizantropas portretas
nusišnekėjai, gudročiau. Tik kremlius visas operacijas atlieka svetimomis rankomis, jo obalsis - skaldyk ir valdyk. Tokią pasalūnišką rusijos politiką Lietuva ir kitos Baltijos šalys labai gerai pažįsta, todėl netiki nė vienu ruskių žodžiu, nė vienu. Ir tik mūsų šalies dėka ES atsivėrė akys, o JAV atsiradus valdžioje respublikonams, tikrai padaugės sankcijų ruskiams, jos bus (o gal ir dabar numatyta) tikslingos ir labai skaudžios, ko gero, ruskiai tą labai gerai suvokia.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių