JAV paslapčių viešintojas E.Snowdenas paliko Maskvos oro uostą (papildyta)

  • Teksto dydis:

Bėgliu tapęs JAV paslapčių viešintojas Edwardas Snowdenas (Edvardas Snoudenas) paliko Maskvos oro uostą, kuriame išbuvo ilgiau nei mėnesį, o dabar jam suteiktas laikinas prieglobstis Rusijoje, ketvirtadienį pranešė jo advokatas.

"Snowdenas paliko Šeremetjevo oro uostą. Jam išduota pažyma apie suteikiamą laikiną prieglobstį Rusijoje vieniems metams", - advokatas Anatolijus Kučerena sakė naujienų agentūrai AFP. Oro uosto atstovė pridūrė, kad amerikietis išvyko per pastarąsias dvi valandas.

Anksčiau ketvirtadienį naujienų agentūra "Interfax" citavo A.Kučereną, kuris sakė, jog E.Snowdenui įteikti Rusijos federalinės migracijos tarnybos dokumentai, leidžiantys jam palikti Šeremetjevo oro uosto tranzito zoną.

"Ką tik įteikiau jam dokumentus iš Rusijos federalinės migracijos tarnybos. Jie leidžia jam palikti tranzitinę zoną", - sakė advokatas.

"Šiandien E.Snowdenas kirto Rusijos sieną ir dabar yra mūsų šalies teritorijoje", - pridūrė jis.

A.Kučerena pažymėjo, kad buvusiam JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) darbuotojui išduotas dokumentas leidžia laisvai judėti Rusijos teritorijoje.

Tačiau advokatas nenurodė, kur iš Šeremetjevo oro uosto išvyko E.Snowdenas. "Numanau, bet negaliu pasakyti dėl saugumo priežasčių. Dabar jis yra vienas labiausiai ieškomų žmonių pasaulyje", - sakė A.Kučerena.

"Ką tik jį palydėjau; jis išvažiavo į saugią vietą. Tikiuosi, kad supratingai reaguosite į šią informaciją, nes jis prašė visiems jums padėkoti ir labai tikisi jūsų supratingumo. Jam saugumo klausimas yra labai svarbus", - pridūrė jis.

E.Snowdenas gegužę pabėgo iš Havajų į Honkongą ir ten paviešino informaciją apie JAV žvalgybos vykdomas didžiulio masto elektroninio šnipinėjimo programas. Buvęs JAV Nacionalinio saugumo agentūros kontraktininkas birželio 23 dieną atskrido į Maskvą ir nuo to laiko buvo įstrigęs Šeremetjevo oro uosto tranzito zonoje, nes Jungtinės Valstijos atšaukė jo pasą.

JAV reikalauja išduoti E.Snowdeną, kuriam ketinama paleisti kaltinimus dėl įslaptintos informacijos paviešinimo. Amerikietis oficialiai paprašė suteikti jam laikinąjį prieglobstį Rusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

www

www portretas
pagirtina nes su savo /demokratija/ ir jos reklama jie nieko nesiskiria nuo viduramziu demokratijos kuomet buvo naikinami indenai ir vezami negrai vergijon siandie si vergija tapo kitokio pobudzio. Duodama laisve ligoniams gejams kuriuos reikia gydyti imituojama /laisve/ o istikruju pumpuojama ideologine neapykanta morali8nem vertybem
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių