JAV paslapčių viešintojas B. Manningas atsiprašė dėl savo šaliai padarytos žalos

JAV armijos eilinis Bradley Manningas, tardamas žodį prieš jam paskiriant nuosprendį byloje dėl įslaptintos informacijos nutekinimo portalui „WikiLeaks“, atsiprašė dėl savo šaliai padarytos žalos ir prašė karinės teisėjos suteikti jam galimybę mokytis koledže bei tapti naudingu piliečiu.

B. Manningas kreipėsi į teismą trečiadienį – išvakarėse buvo papasakota apie jo sunkią vaikystę Oklahomoje ir didžiulį psichologinį spaudimą, kurį, anot ekspertų, eilinis jautė „hipermaskulinizuotoje“ kariuomenėje dėl savo lyties tapatybės sutrikimo, nes jautėsi esantis moteris, įkalinta vyro kūne. Vienas psichiatras pareiškė, kad B. Manningui pasireiškia apsinuodijimo alkoholiu motinos įsčiose sukelto sindromo požymiai ir autizmui artimas Aspergerio sindromas.

„Atsiprašau, kad nuo mano veiksmų nukentėjo žmonės. Atsiprašau, kad dėl jų nukentėjo Jungtinės Valstijos“, – sakė B. Manningas.

Karys teigė suvokęs, ką daro, tačiau tuo metu netikėjęs, kad milžiniško kiekio įslaptintos informacijos paviešinimas „WikiLeaks“ padarys žalą Jungtinėms Valstijoms.

25 metų B. Manningui gresia iki 90 metų laisvės atėmimo už paslapčių nutekinimą, kai jis dirbo armijos žvalgybos analitiku Irake 2010 metais. Teisėja turėtų paskelbti nuosprendį artimiausiu laiku, nors tiksliai nežinoma kada. Kitas posėdis, kuriame turėtų būti pateikti atsakomieji prokurorų argumentai, vyks penktadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
nieko jis nesuprato dabar gal ir tai tik kad ji gaudo

Gintas2

Gintas2 portretas
Dabar supratau, kodel ta Amerika tokia galinga. Mat ten zvalgybos analitikais dirba,zmones, turintys cit: "autizmui artimas Aspergerio sindromas".
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių