JAV paskelbė sankcijas 17 Saudo Arabijos piliečių, siejamų su K. Khashoggio nužudymu

  • Teksto dydis:

JAV vyriausybė dėl žurnalisto Jamalo Khashoggio nužudymo paskelbė sankcijas 17 Saudo Arabijos piliečių. Tai pranešė JAV iždo departamentas.

Sankcijos paskelbtos vadovaujantis įstatymu, kuriuo baudžiama už žmogaus teisių pažeidimus.

Į sankcionuojamų asmenų sąrašą įtrauktas Saudo Arabijos generalinis konsulas Stambule Mohammedas al-Otaibis, taip pat komandos, kuri kaltinama diplomatinėje atstovybėje nužudžiusi vyriausybę kritikavusį žurnalistą, nariai. Sąraše taip pat yra buvęs aukštas kronprinco Mohammedo bin Salmano patarėjas.

Prieš tai Saudo Arabijos prokuratūra dėl J. Khashoggio nužudymo penkiems kaltinamiesiems pareikalavo mirties bausmės.

Iš viso kaltinimai pateikti 11 įtariamųjų, ketvirtadienį pranešė Karalystės prokuratūra. J. Khashoggis neaiškiomis aplinkybėmis dingo spalio 2-ąją lankydamasis Saudo Arabijos konsulate Stambule. Tik po kurio laiko Saudo Arabija pripažino, kad žurnalistas buvo nužudytas. Tačiau jo palaikai yra dingę.

Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu prokuratūros pareiškimą pavadino „pozityviu, tačiau nepakankamu“. J. Khashoggio nužudymas, anot jo, buvo suplanuotas. Turkų saugumo tarnybos spėja, kad Saudo Arabijos žvalgyba nužudė J. Khashoggį ir jo kūną sukapojo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Net 17 asmenų tiesiogiai vygdė nusikaltimą USA geriausio draugo paliepimu ir buvo nubausti- neturės teisės atvykti į USA, nes net nesiruošė ten vykti :)))

cia amerikoniskas pasityciojimas is nuzudyto zurnalisto

cia  amerikoniskas  pasityciojimas is  nuzudyto  zurnalisto portretas
vat tai reze amerikonas net 17 arabu nubaude.......

tai

tai portretas
Labai, labai griežtos sankcijos geriausiems USA draugams ir sąjungininkams Artimuosiuose Rytuose :)))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių