JAV pareigūnai ieško dingusio oro baliono piloto

Jungtinių Valstijų pareigūnai ieško per audrą savaitgalį dingusio oro baliono piloto, kuris išgelbėjo kartu skridusių parašiutininkų gyvybes, liepdamas jiems šokti iš krepšio dar prieš tai, kai balioną pradėjo blaškyti vėjo gūsiai ir jis, kaip manoma, trenkėsi į žemę. Nė vienas parašiutininkų nenukentėjo.

„Jis išgelbėjo mūsų gyvybes, - interviu laikraščiui “The Charlotte Observer„ sakė Jessica Wesnofske. - Dar minutė, ir mes kartu su juo būtumėme patekę į audrą“.

Penktadienį Džordžijos valstijoje vyko šventė, per kurią oro baliono pilotas, 63-jų metų Edwardas Ristaino skraidino parašiutininkus.

Beno Hilo apygardos šerifas Booby McLemore'as pasakojo, kad dėl stipraus vėjo balionas buvo pasiekęs net 5 400 metrų aukštį, po to staiga pradėjo dideliu greičiu leistis kol trenkėsi į žemę.

Pareigūnams baliono rasti nepavyko. Beveik du dešimtmečius oro balioną pilotuojantis E.Ristano kritiniu metu buvo trumpam užmezgęs radijo ryšį su pareigūnais.

„Jis jiems pasakė, kad pateko į bėdą, - pasakojo šerifas naujienų agentūrai AP sekmadienio vakarą. - Jis netikėjo, kad išgyvens“.

Pasak B.McLemore'o, pilotas diktavo, kokiame aukštyje skrenda, matyt norėdamas pagelbėti būsimai paieškai.

„Jis tepasakė: “Skrendu 600 metrų aukštyje ir matau medžius„. Tai buvo jo paskutiniai žodžiai“, - sakė šerifas.

Pasak jo, piloto paieškos miškingoje vietovėje bus tęsiamos ir pirmadienį.


Šiame straipsnyje: oro balionaspilotas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių