JAV palaiko NATO blokadą prie Libijos krantų

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos pirmadienį išreiškė palaikymą NATO karo laivyno operacijai prie Libijos krantų pagal prieštaringai vertinamą Italijos planą, turintį uždaryti migrantų maršrutą į Europą per Viduržemio jūros vakarinę dalį.

JAV prezidentas „Barackas Obama (Barakas Obama) sakė norintis skirti NATO aktyvų, kad būtų užblokuota kontrabanda žmonėmis ir žmonių gabentojai, kuriuos vadiname šiuolaikiniais vergų pirkliais“, Italijos premjeras Matteo Renzi (Matėjas Rencis) sakė žurnalistams po susitikimo su B.Obama ir Britanijos, Prancūzijos, ir Vokietijos lyderiais Hanoveryje.

Per tas derybas buvo tariamasis dėl migrantų krizės, taip pat dėl nestabilumo ir islamistų stiprėjimo Libijoje, iš kuriuos nuo 2014 metų pradžios į Italiją atplaukė 350 tūkst. žmonių.

Italijos gynybos ministrė Roberta Pinotti (Roberta Pinoti) anksčiau atskleidė, kad pasiruošimai jūrinei blokadai jau vyksta ir kad tikimasi, jog jai pritars NATO lyderiai per Aljanso viršūnių susitikimą, kuris vyks liepos 7-ąją Varšuvoje.

JAV pareigūnai patvirtino, kad Vašingtonas visiškai pritaria tiems planams.

Baltieji rūmai sakė, kad B.Obama ir kiti lyderiai norėjo sukaupti daugiau patirties per pastangas uždaryti kitą svarbų migrantų koridorių – iš Turkijos į Graikiją – kad suplanuotų operaciją prie Libijos.

NATO jau vykdo operaciją, per kurią stengiamasi neleisti migrantų laivams pasiekti Graikijos salas iš Turkijos.

Žmonių antplūdis Graikijoje taip pat smarkiai sumažėjo nuo kovo 20-osios, kai įsigaliojo susitarimas tarp Europos Sąjungos ir Turkijos grąžinti visus naujai atvykstančius neteisėtus migrantus. Vis dėlto ta sutartis smarkiai kritikuojama numanomų žmogaus teisių pažeidimų.

Hanoveryje susitikę lyderiai „paragino NATO ir ES pasinaudoti savo patirtimi Egėjo jūroje ir išnagrinėti, kaip jos galėtų dirbti kartu, kad tvarkingai ir humaniškai suvaldytų migrantų srautus Viduržemio jūros vidurio dalyje“, sakoma Baltųjų rūmų pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
Kas per "rasliavotoju"mazvaikiu , o gal nedraugiskos valst. asmenu grupele cia siauteja .

Che

Che portretas
Atsiprašau: už kokio įnagio JAV palaiko NATO bloką.

to ABC

to ABC portretas
Kokias čia nesąmones svaigstat?Matyt kažką ne tą vartojat,,,
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių