JAV miestuose vyko mitingai musulmonams paremti

  • Teksto dydis:

Įvairiuose JAV miestuose šį savaitgalį buvo surengtos demonstracijos amerikiečiams musulmonams paremti, kurių metu taip pat buvo protestuojama prieš prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) imigracijos politiką.

Daugiau kaip tūkstantis įvairių tikėjimų žmonių sekmadienį mitingavo Niujorke. Renginys „I Am A Muslim Too“ („Aš taip pat musulmonas“) įvyko Taimso aikštėje, jį organizavo kelios grupės, tarp jų – nevyriausybinė organizacija „Foundation for Ethnic Understanding“ (FFEU).

Kai kurie protestuotojai mojavo Amerikos vėliavomis, kiti laikė plakatus su užrašu „Jokio draudimo musulmonams“.

Per šį taikų mitingą kalbėjo meras, demokratas Billas de Blasio (Bilas de Blasijas), kuris sakė, kad „turime išsklaidyti stereotipus“ ir kad Amerika yra „šalis, įkurta ginti visus tikėjimus ir visus įsitikinimus“.

D.Trumpas inicijavo griežtas priemones prieš neteisėtą imigraciją. Jis taip pat paragino laikinai uždrausti atvykti į JAV žmonėms iš septynių valstybių, kuriose gyventojų daugumą sudaro musulmonai.

Renginiui vadovavo hiphopo magnatas Russellas Simmonsas (Raselas Simonsas). Pasak jo, musulmonų bendruomene naudojamasi kaip atpirkimo ožiu, bet „įvairovė nugalės“.

Oregone šimtai žmonių sekmadienį protestavo priešais valstijos Kapitolijų; jie reiškė paramą imigracijos teisėms.

Yesica Navarro (Jesika Navaro) papasakojo, kad atvyko į JAV vaikystėje, su savo šeima, ir kad nepaisant visų sunkumų jiems pasisekė, rašė vietos laikraštis „Statesman Journal“.

„Mes mylime šią šalį ir norime būti priimti. Tai mūsų namai“, – sakė Y.Navarro.

Minia, kurioje, pasak organizatorių, buvo beveik tūkstantis žmonių, sveikino ir plojo, automobilininkai spaudė garsinius signalus, rašė laikraštis. Mitingas buvo visos šalies kampanijos „Immigrants' March Presidents Day 2017“ dalis.

Teksaso valstijos mieste Dalase šeštadienį, policijos duomenimis, mitingavo maždaug 1 700 žmonių, kurie taikiai reiškė paramą imigrantams ir pabėgėliams.

Vietos laikraštis „The Dallas Morning News“ pranešė, kad tarp protestuojančiųjų prieš D.Trumpo imigracijos politiką buvo religiniai ir pilietiniai lyderiai.

Kai kurie mitingo dalyviai laikė JAV ar kitų šalių vėliavas ir skandavo: „Ištark garsiai, ištark aiškiai: pabėgėliai čia laukiami“. Niekas nebuvo areštuotas.

Netoliese maždaug tuzinas atsakomojo protesto dalyvių reiškė paramą D.Trumpui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai tokie patys mitinguoja... be reikalo kažkada jie buvo įleisti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių