JAV kariai su savo technika netrukus atvyks į Estiją

  • Teksto dydis:

Nauja JAV karių kuopa su sunkiąją ginkluote, tankais atvyks į Estiją šia savaitę, paskelbė socialiniuose tinkluose JAV ambasada Taline.

„Pakeliui į Estiją yra 68-ojo šarvuotojo pulko I-ojo bataliono kuopos „Charlie“ kariai su savo technika! Šiuo judėjimu demonstruojama greito atsako galimybė sąjungininkėms paremti ir galimybė laisvai judėti iš vienos NATO šalies į kitą, – nurodo JAV ambasada. – Šių transporto priemonių ir karių laukiama atvykstančių į Estiją vasario 3 dieną“.

„Vos atvykę, jie iš karto galės pradėti treniruotes su savo partnerėmis NATO, kaip reaguoti į potencialią krizę ir ginti savo sąjungininkes bei partneres Europos bendruomenėje“, – pridūrė ambasada.

JAV armijos 173-iosios desanto brigados kuopos dydžio dalinys iš Tapos Estijoje išvyks antroje vasario pusėje; jį pakeis 69-ojo šarvuotojo pulko I-ojo bataliono kuopos dydžio dalinys su keturiais tankais „Abrams“ ir 15 pėstininkų kovos mašinomis „Bradley“

NATO viršūnių susitikime Varšuvoje liepą Aljanso narės nusprendė perkelti į rytinį flangą keturis daugiataučius batalionus po tūkstantį karių. Lenkijoje dislokuotam batalionui vadovaus JAV. Amerikiečiai dar nurodė, kad Lenkijoje bus dislokuota Kolorado valstijoje bazę turinti šarvuotoji brigada.

JAV armijos 173-iosios desanto brigados 503-iojo pėstininkų pulko 2-ojo bataliono kovos kuopa į Estiją atvyko rugsėjo ir amerikiečių karių rotacija bus baigta vasario pradžioje.


Šiame straipsnyje: JAVkariaitechnikaEstijaNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

NATO

NATO portretas
NATO JĖGA

Anonimas

Anonimas portretas
ir ką tie idiotai čia žada daryt,su kuom jūs debilai žadat kariaut,ko jūs čia džiaugetės,na prastitutės gal ir uždirbs,o kas jums iš to debilai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių