JAV įvedė sankcijas Rusijos įmonėms dėl kibernetinių atakų

  • Teksto dydis:

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija pirmadienį įvedė sankcijas kelioms Rusijos kompanijoms ir verslininkams, kurie prisidėjo prie kibernetinių atakų ir padėjo Rusijos kariuomenės bei žvalgybos tarnyboms užsiimti kita kenkėjiška veikla.

JAV iždo departamentas pranešė, kad į sankcijų sąrašą įtrauktos penkios Rusijos kompanijos ir trys vadovai. Šios priemonės taikomos pagal praėjusiais metais priimtą įstatymą ir vykdomąjį potvarkį, kuriuo siekiama nubausti už bandymus įsilaužti į JAV kompiuterių sistemas.

Įvedus sankcijas, įšaldomos visų minėtų fizinių ir juridinių asmenų turimos lėšos JAV, o amerikiečių įmonėms draudžiama turėti su jais kokių nors verslo santykių.

„Jungtinės Valstijos deda pastangas duoti atkirtį piktavaliams veikėjams, kurie dirba Rusijos Federacijos ir jos karinių bei žvalgybos pajėgų nurodymu, kad padidintų Rusijos kibernetinių atakų pajėgumus“, – nurodoma JAV iždo sekretoriaus Steveno Mnuchino (Stiveno Mnučino) pareiškime.

Šios sankcijos yra atsakas į virtinę kibernetinių atakų, įskaitant pernykštę kibernetinę ataką „NotPetya“ ir įsilaužimus į JAV energetikos sistemos bei pasaulinio tinklo infrastruktūrą, nurodoma jame. Pranešime taip pat teigiama, kad Rusija renka informaciją iš po vandenynu einančių kabelių, kuriais perduodamas didelis kiekis pasaulio telekomunikacijų duomenų.

Sankcijos taikomos kompanijai „Digital Security“, jos dukterinėms įmonėms „ERPScan“ bei „Embedi“, mokslinių tyrimų institutui „Kvant“ ir kompanijai „Divetechnoservices“. Taip pat Aleksandrui Tribunui, Olegui Čirinovui ir Vladimirui Kaganskiui – visi jie dirba „Divetechnoservices“.

„Digital Security“ teikė medžiagą ir techninę paramą Rusijos Federalinei saugumo tarnybai (FSB). „Divetechnoservices“ Rusijos vyriausybės agentūroms parūpino įvairios įrangos, galinčios veikti po vandeniu, taip pat nardymo sistemų, įskaitant vieną povandeninį laivą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Šaunuoliai JAV
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių