JAV įtraukė „Hamas“ vadą į juodąjį teroristų sąrašą

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos trečiadienį įtraukė palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“ lyderį Ismailą Haniya (Ismailą Haniją) į juodąjį teroristų sąrašą ir ėmėsi sankcijų.

Šis žingsnis turėtų dar labiau padidinti įtampą, tvyrančią po Vašingtono sprendimo pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine.

Nuo 2017 metų gegužės mėnesio „Hamas“ vadovaujantis 55 metų I. Haniya atstovauja pragmatiškam judėjimo sparnui.

„Haniya turi artimų ryšių su „Hamas“ kariniu sparnu ir yra ginkluotos kovos, įskaitant prieš civilius, šalininkas“, – sakoma Valstybės departamento pareiškime.

„Pranešama, kad jis buvo susijęs su teroristų išpuoliais prieš Izraelio piliečius. „Hamas“ turi prisiimti atsakomybę dėl 17 amerikiečių, žuvusių per teroristines atakas“, – nurodoma jame.

I. Haniya pateko į sąrašą asmenų, kuriems taikomos JAV Iždo departamento sankcijos. Dėl jų įšaldomos Jungtinėse Valstijose esančios palestiniečio lėšos, JAV juridiniams ar fiziniams asmenims draudžiama su juo turėti verslo reikalų.

Tuo tarpu „Hamas“ pranešė, kad naujausias JAV sprendimas neatgrasins jo nuo „priešinimosi“ Izraeliui.

„Amerikiečių sprendimas įtraukti (Ismailą) Haniya į teroristų sąrašą yra nevykęs bandymas užgniaužti pasipriešinimą“, – sakoma judėjimo pareiškime.

„Šis sprendimas neatgrasins mūsų priešinimosi, siekiant išvaryti okupantus“, – nurodoma jame.

„Hamas“ sukarintas sparnas nuo 2008 metų triskart kariavo su Izraeliu. Jis sulaukia karinės paramos iš Irano.

Daugiau nei dešimtmetį Gazos Ruožą kontroliuojantis „Hamas“ į JAV teroristinių organizacijų sąrašą įtrauktas nuo 1997 metų.


Šiame straipsnyje: JAVHamasIsmailas Haniya

NAUJAUSI KOMENTARAI

reikes

reikes portretas
vargsas teroristas negales patekti pas jankius bet garantija ten pasius savo karius su alacho gresme
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių